Valeriu Tabara se retrage din politica, cu lacrimi in ochi

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 18:01
7820 citiri
Valeriu Tabara se retrage din politica, cu lacrimi in ochi
Foto: recolta.eu

Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara, care nu a reusit sa obtina un nou mandat de parlamentar in Timis, a anuntat, miercuri, din spitalul unde este internat in urma unui accident rutier, ca se va retrage din viata politica.

Valeriu Tabara a acceptat, miercuri, sa discute cu jurnalistii, el fiind internat la Timisoara dupa ce vinerea trecuta a fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia a suferit fractura de femur la ambele picioare.

El a spus ca "mai mult ca sigur" se va retrage din viata politica, dar ca intentioneaza sa isi continue cariera stiintifica.

"Voi ramane, probabil, in viata publica, dar cred ca pe partea stiintifica. E normal sa ai un regret, cand stii ca de fapt ti-ai facut datoria. Cred ca nimeni nu imi poate reprosa ceva. Restul sunt batalii electorale, dar la adresa mea personala nimeni nu poate sa imi reproseze ceva", a declarat Tabara, cu lacrimi in ochi.

El a vorbit si despre politica, spunand ca se astepta la aceasta evolutie, dar crede ca romanii "vor intra pe ganduri" in viitor.

"Era de asteptat aceasta evolutie politica si cred ca este un moment in care romanii, probabil, se bucura, altii reflecteaza, dar dupa aceea cred ca toti vor intra pe ganduri. Sunt multe lucruri de facut in aceasta legislatura, in primul rand numarul acesta foarte mare de parlamentari va permite o elasticitate a activitatii parlamentare. Cred ca disputele politice vor continua", a spus fostul ministru.

Intrebat cum s-a produs accidentul in care a fost implicat, Valeriu Tabara a spus ca totul s-a intamplat din neatentie si din cauza oboselii.

"A fost acumulare de oboseala, de probleme multe. Singura cauza a producerii accidentului a fost neatentia. De obicei, la mine neatentia era foarte rara cand ma aflam la volan, dar un moment de neatentie este suficient pentru a putea crea un eveniment rutier cu consecinte", a spus el.

Valeriu Tabara a fost implicat intr-un accident rutier care a avut loc, in 7 decembrie, la iesirea din localitatea Izvin spre Recas, dupa ce autoturismul Dacia Logan pe care il conducea a lovit un cap de pod, apoi s-a rasturnat. Valeriu Tabara era singur in masina.

Seful Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara, Mihai Grecu, declara ca Valeriu Tabara a suferit fractura de femur bilaterala, fiind nevoie de o interventie chirurgicala. O prima interventie chirurgicala a avut loc luni, urmand ca a doua sa aiba loc saptamana viitoare.

Tabara a candidat pentru cel de-al cincilea mandat de deputat, in colegiul electoral din zona Recas din judetul Timis, si a pierdut alegerile cu 19,74% din voturi, in fata contracandidatului sau de la USL, consilierul judetean Catalin Tiuch, care a primit 55,17% din voturi.

Valeriu Tabara are varsta de 63 de ani si este de profesie inginer agronom. El a mai fost deputat in mandatele 1992-1996 si 1996-2000 (din partea PUNR), dar si in 2004-2008, din partea PDL. In 2008 a fost reales, iar acum se afla la finalul celui de-al patrulea mandat de deputat si a candidat, din nou, in acelasi colegiu electoral din zona Recas.

In perioada 1994-1996, Tabara a ocupat functia de ministru al Agriculturii. De asemenea, el a fost la conducerea Ministerului Agriculturii si in perioada 2010 - februarie 2012.

La jumatatea lunii septembrie, Valeriu Tabara a fost supus unei interventii chirurgicale de tip by-pass la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Valeriu Tabara retragere politica, #Valeriu Tabara retragere viata politica, #Valeriu Tabara activitate stiintifica, #Valeriu Tabara accident rutier , #accident