Ministrul Tabara l-a demis pe presedintele Agentiei Domeniilor Statului

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 14:57
3129 citiri
Ministrul Tabara l-a demis pe presedintele Agentiei Domeniilor Statului
Foto: Arhiva

Presedintele Agentiei Domeniilor Statului, Radu Mihai Cristescu (foto), a fost demis de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Presedintele ADS a fost demis din cauza unor nereguli constatate in urma controlului efectuat in Agentie dar si in urma unor informatii aparute in presa legate de activitatea Agentiei. Conform legii, interimatul este asigurat de vicepresedintele ADS, Adrian Dida, pana cand vom numi noul presedinte", a declarat ministrul Agriculturii pentru Agerpres.

Presedintele ADS, pe cale sa fie demis din cauza firmei lui Voiculescu

Saptamana trecuta Biroul de presa al Ministerului Agriculturii a confirmat pentru Ziare.com informatia potrivit careia Corpul de Control al ministrului Agriculturii a propus demiterea lui Radu Cristescu.

"Corpul de Control al ministrului Agriculturii a propus demiterea presedintelui ADS, Radu Cristescu. In acest moment, propunerea Corpului de Control se afla in analiza, prin urmare nu s-a luat, inca, nicio decizie in acest sens", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform jurnalistilor de la ancheteonline.ro inlaturarea din functie a lui Cristescu ar fi fost cauzata de numeroasele nereguli descoperite de catre Corpul de Control al ministerului, raportul inspectorilor de control ajungand inclusiv pe masa procurorilor DNA, care au demarat cercetarile penale.

Radu Cristescu si alti membrii din conducere sunt acuzati ca ar fi adus institutiei un prejudiciu de zeci de milioane de euro prin scaderea nejustificata, aproape la jumatate, a redeventei pentru terenurile concesionate catre firma Grivco in judetul Giurgiu, detinuta de Dan Voiculescu.

In plus, demnitarul ar fi protejat interesele omului de afaceri Stefan Poenaru, in detrimentul holdingului A&S International 2000, intr-un conflict pentru unele terenuri concesionate in Insula Ialomitei.

C.B.

#Radu Cristescu demis, #Agentia Domeniilor Statului Cristescu , #ministrul Agriculturii