Presedintele ADS, pe cale sa fie demis din cauza firmei lui Voiculescu

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 18:26
3331 citiri
Presedintele ADS, pe cale sa fie demis din cauza firmei lui Voiculescu
Foto: oradecluj.ro

Presedintele Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Radu Cristescu (foto), asteapta sa vada daca ministrul Agriculturii Valeriu Tabara il va demite, asa cum a propus sau Corpul de Control.

Lansata de ancheteonline.ro, informatia referitoare la o iminenta demitere a lui Cristescu a fost confirmata partial de Biroul de Presa al MADR pentru Ziare.com.

"Corpul de Control al ministrului Agriculturii a propus demiterea presedintelui ADS, Radu Cristescu. In acest moment, propunerea Corpului de Control se afla in analiza, prin urmare nu s-a luat, inca, nicio decizie in acest sens", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Jurnalistii de la ancheteonline.ro scriu ca inlaturarea din functie a lui Cristescu ar fi cauzata de numeroasele nereguli descoperite de catre Corpul de Control al ministerului. Mai mult, Raportul inspectorilor de control a ajuns pe masa procurorilor DNA, care au demarat cercetarile penale.

Radu Cristescu si alti membrii din conducere sunt acuzati ca ar fi adus institutiei un prejudiciu de zeci de milioane de euro prin scaderea nejustificata, aproape la jumatate, a redeventei pentru terenurile concesionate catre firma Grivco in judetul Giurgiu, detinuta de Dan Voiculescu.

In plus, demnitarul ar fi protejat interesele omului de afaceri Stefan Poenaru, in detrimentul holdingului A&S International 2000, intr-un conflict pentru unele terenuri concesionate in Insula Ialomitei.

Inspectorii Corpului de Control al Ministerului Agriculturii au finalizat raportul privitor la ADS pe 21 iulie 2011, la solicitarea lui Valeriu Tabara, care a primit numeroase sesizari referitoare la nereguli comise de Radu Cristescu in cele cateva luni de la preluarea conducerii institutiei.

Potrivit unor surse citate de ancheteonline.ro, inspectorii de control recomandau demiterea de urgenta a presedintelui ADS, Radu Cristescu, a sefului corpului de control al ADS, Danut Driga, a sefului de la departamentului Patrimoniu, Aneta Brezoianu, a juristei Acneea Lucretia si a functionarului, Daniel Leonte.

#Radu Cristescu ADS demitere , #ministrul Agriculturii