Ziare.com

Tabara: Deciziile privind organismele modificate genetic vor fi luate pe baze stiintifice

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 22:50

   

Tabara: Deciziile privind organismele modificate genetic vor fi luate pe baze stiintifice
Deciziile privind cultivarea organismelor modificate genetic vor fi luate pe baze stiintifice si dupa consultarea mai multor autoritati implicate in acest proces, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, in replica la acuzatiile de conflict de interese aduse de 73 de organizatii neguvernamentale.

"In legatura cu deciziile privind cultivarea OMG mentionez ca, pe perioada mandatului meu, acestea vor fi luate pe baze stiintifice. In elaborarea pozitiei sale privind OMG, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va examina fiecare caz in parte, pe baza unei analize de fond in cadrul careia vor fi luate in considerare atat aspectele tehnice si economice, cat si opinia stiintifica a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor privind evaluarea riscului asupra sanatatii oamenilor si asupra mediului.

De asemenea, pozitia Romaniei va fi elaborata, ca si pana in prezent, in colaborare cu celelalte autoritati implicate: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul Mediului si Padurilor, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, sub coordonarea Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului", afirma Tabara intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Peste 70 de ONG-uri din domeniul mediului, inclusiv WWF (World Wide Fund for Nature), au cerut, luni, sa fie demis noul ministru al Agriculturii din Romania, Valeriu Tabara, din cauza legaturilor acestuia cu industria cerealelor modificate genetic.

"Organizatiile semnatare cer prim-ministrului Emil Boc sa-l demita imediat pe Valeriu Tabara din functia de conducere a Ministerului Agriculturii si sa numeasca un nou ministru, mai obiectiv", se arata in declaratia ONG-urilor, citata de AFP.

"Va fi capabil Dl. Tabara sa reprezinte interesele fermierilor si consumatorilor romani, avand in vedere legaturile sale cu Monsanto, cel mai mare producator de alimente modificate genetic din lume?", se intreaba reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale.

Potrivit declaratiei acestora, organismele modificate genetic "nu reprezinta dezvoltarea agriculturii, ci un risc imens pe care nu ar trebui sa ni-l asumam".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1639 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adica vor fi luate

multumim dl ministru PDL pentru ca distrugem si agricultura! BAAAA de unde ii gasiti frate ca a tunat si i-a adunat!

 

In Fr si Ge parcà ele sunt deja interzise, , Ro a infestat toate càmpurile cu porcàriile astea, fàrà indoialà sunt comisioane mari la mijloc ...

Aveam o sansà rarà de a ajuta tàranii sà càstige bine producànd bio, ei nu, am infestat càmpurile cu aceste porcàrii care infesteazà toate culturile in jur ...

 

Tabara, membru al AOSR

Acest individ, Valeriu Tabara, traseist politic plecat de la P.U.N.R. la P.D. "pentru ca voia sa faca o politica radicala", a ajuns, intr-adevar, cum se adevereste zilele acestea,sa faca actiuni radicale: sa-si achite obligatiile pentru “cei 30 de arginti" primiti de la concernul Monsanto si sa ne rada sanatatea: sa ne imbolnaveasca prin alimentatia cu OMG, organisme modificate genetic, refuzate de toate tarile civilizate. Dar el aduce, cica, argumente "stiintifice", fiindca este si membru al Academiei Oamenilor de Stiinta (AOSR). Stiti care: "Academia" care a vrut sa-l faca "academician" pe presedintele Traian Basescu, pe 11 martie 2010, dar care, cum se stie, l-a facut de ***! Asta-i nivelul acestei institutii de sarlatani, A.O.S.R., care a luat bani de la stat fiindca membrii AOSR stau degeaba. Iar acum, impostorii din conducerea AOSR fac manevre ca sa-i obtina din nou: Senatul deja a aprobat proiectul de lege prin care sa anuleze Ordonanta de Guvern nr. 79/2011, prin care li s-a taiat bugetul de la stat. Legea nr. 31/2007 privind functionarea AOSR pretinde ca AOSR "reuneste pe cei mai morali intelectuali". Dar, sub paravanul unor oaemi de stiinta realmente valorosi - pe care-i numeri pe degetele de la maini -, restul nu sunt decit niste profitori abjecti, care cauta sa obtina bani necuveniti chiar in aceste vremuri, cind sugarilor li se interzice accesul la laptele praf, iar nou-nascutii aflati in incubatooare sunt dati afara din spitale de catre ministrul fascist al UDMR. AOSR are si o sectie de Stiinte medicale. Ati auzit vreo reactie a membrilor AOSR fata de actiunea ministrului sanatatii fascist?! AOSR are si o sectie de Stiinte agrobiologice. Ati auzit vreo reactie a membrilor AOSR fata de actiunea ministrului agriculturii, membru AOSR, Valeriu Tabara, vandut concernului Monsanto?! Ca atare, AOSR lor nu reuneste decit indivizi imorali, ahtiati dupa venituri necuvenite! Specimenul este reprezentat de acest Valeriu Tabara, vandut concernului Monsanto, care a inceput genocidul contra poporului roman prin importul de produse si seminte de organisme modificate genetic, in special plante. Pentru minime detalii, vedeti comentariul nr. 5 de pe link-ul: h ttp ://www.curentul.ro/2011/index.php/2011040856936/Economic-financiar/Tabara-Cei-care-se-opun-OMG-nu-au-argumente-stiintifice.html. Iar despre AOSR, dati cautare pe Google “AOSR" si vedeti, de ex. : h ttp ://ro.altermedia.info/coruptie/aosr-capusa-bugetara-nu-for-stiintific_21847.html. Pentru a accesa aceste linkuri, eliminati balanc-urile din grupul de litere initial, h ttp ://, carea au fost introduse spre a se evita respingerea postarii din cauza respectivelor linkuri, care ar fi fost, probabil, citite, automat, de administrator, ca spamuri.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor