Ziare.com

Tabara: In 2012 voi continua cu disponibilizarile la Ministerul Agriculturii

de Irina Ursu
Marti, 06 Decembrie 2011, ora 21:44

   

Tabara: In 2012 voi continua cu disponibilizarile la Ministerul Agriculturii
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat marti ca exista bani pentru agricultura in 2012, desi nu se asteapta sa fie un an la fel de bun ca 2011, asa ca va continua cu disponibilizarile.

"In 2011 am avut resurse care au fost puse direct la dispozitia fermierilor, dar cum am mai spus niciodata pentru agricultura nu sunt bani suficienti, deoarece este un un domeniu greu, dificil, care se desfasoara sub cerul liber. In ceea ce priveste bugetul pe anul viitor, pe langa subventia la hectar vom acorda in continuare subventia la motorina. Vrem sa maximalizam productia agricola, deoarece agricultura Romaniei trebuie sustinuta ca sa aiba durabilitate", a declarat ministrul Agriculturii, la Tvr Info.

Valeriu Tabara a anuntat ca de la 1 ianuarie 2012 Romania va relua exportul de carne de porc.

"Reluam exportul de carne de porc de la 1 ianuarie. In alte privinte continuam demersurile ca Romania sa beneficieze de politica comuna agricola. In ceea ce priveste preturile vom continua cu o durabilitate a ceea ce s-a stabilit in 2011, deoarece in prima jumatate a anului 2012 se va baza pe productia din 2011", a explicat ministrul.

Valeriu Tabara a mai spus ca va continua restructurarile, desi sunt posturi care nu sunt ocupate.

"Vom continua restructurarea la minister, in sectorul de imbunatatiri financiare. Insa, in anumite sectoare si departamente ale ministerului avem posturi libere, acolo unde se cere calificare inalta, si va trebui sa gasim solutii ca aceste locuri sa fie ocupate", a mai explicat Tabara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1318 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor