Tabara: Nu ma impresioneaza un fluier sau un dangat de clopot

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 21:57
1475 citiri
Tabara: Nu ma impresioneaza un fluier sau un dangat de clopot

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat marti, cu privire la protestele sindicalistilor de la imbunatatiri funciare, ca nu va renunta si ca nu se va lasa impresionat de un fluier sau de un dangat de clopot, daca sindicalistii vor sa mentina acelasi sistem de imbunatatiri funciare.

Peste 100 de salariati de la Administratia Nationala Imbunatatiri Funciare (ANIF) RA si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare (SNIF) SA picheteaza de aproape o saptamana sediul Ministerului Agriculturii.

"Afara nu e scandal, e un concert. Sa stea zece luni aici in fata ministerului. Nu ma impresioneaza un fluier sau un dangat de clopot. Consider ca un astfel de sistem nu mai poate continua, ori ei vor sa conserve acest lucru. Asa cum s-a ajuns cu SNIF in faliment, asa se doreste sa se ajunga si cu ANIF, tot in faliment. Din pacate, participa la astfel de chestiuni si oameni care au avut responsabilitati in domeniul respectiv", a spus Tabara, in timpul protestelor din fata ministerului, la o conferinta de presa in care isi prezenta realizarile la un an de mandat.

Ministerul Finantelor a impus sa fie disponibilizati 4.100 de angajati de la Imbunatatiri Funciare (dintr-un total de 5.600). Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afisat pe site-ul sau si a transmis catre ministerele avizatoare un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Legii 138/2004 ce are ca efect reducerea cu aproximativ 75% a numarului de salariati din sectorul de imbunatiri funciare si, in consecinta, abandonarea lucrarilor de imbunatatiri funciare.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF), Vasilica Blebea, a declarat saptamana trecuta ca sindicalistii nu sunt de acord cu numarul de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati de la Imbunatatiri Funciare, care ar urma sa scada de la 5.600 la 1.500. Ea a mai spus ca a facut un apel si la Guvern pentru a contesta aceasta decizie.

Reprezentantii sindicatelor din imbunatatiri funciare spun ca toate demersurile intreprinse de conducerea Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF) si de conducerea Cartel Alfa, pentru stabilirea cadrului legal de promovare a proiectului de ordonanta, au ramas fara finalitate.

Uniunea Sindicatelor Imbunatatiri Funciare este membra a CNS Cartel Alfa, reprezentand salariatii Administratiei Nationale Imbunatatiri Funciare RA si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare SA.

ANIF RA administreaza impreuna cu cei 5.100 de salariati amenajarile de irigatii, desecare, drenaj, lucrarile de combatere a eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor.

SNIF SA are aproximativ 500 de salariati si este singura unitate din tara cu baza materiala specializata si cu experienta in efectuarea lucrarilor de intretinere si reparatii in amenajarile de imbunatatiri funciare, avand in prezent grave probleme financiare si de functionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Ministrul Agriculturii, #proteste sindicalisti, #cartel alfa, #Imbunatatiri Funciare , #ministrul Agriculturii