Tabara: Protestul crescatorilor de vaci din fata Ministerului Agriculturii nu se justifica

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 19:58
1449 citiri
Tabara: Protestul crescatorilor de vaci din fata Ministerului Agriculturii nu se justifica
Foto: Arhiva

Protestul crescatorilor de vaci din fata Ministerului Agriculturii nu se justifica, in conditiile in care subventiile in acest sector au crescut cu 12 procente in acest an, de la 410 lei pe cap de animal, la 460 de lei, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Protestul crescatorilor de vaci nu se justifica acum decat din punct de vedere politic si al unei anumite atitudini a Agrostar, pentru ca de cand am preluat mandatul la minister au avut numai critici fara justificare si fara argumente.

Noi am dorit intotdeauna cresterea subventiilor, nu scaderea lor, ceea ce se si vede. Daca anul trecut am avut o plata de 410 lei pe cap de animal, anul acesta avem aprobata o crestere cu 12 procente, pana la 460 de lei pe cap de animal.

Mai mult de atat nu se poate. Nu cred ca au ce sa ne impute, mai ales ca anul trecut cand am venit eu la minister nu era nimic pentru animale. Am ajuns la o cota cu care vom merge in continuare si la care se mai adauga subventiile pe suprafata si cele din zone defavorizate. Deci nu exista scaderi de subventie", a precizat Valeriu Tabara.

Ministrul a spus ca anul 2012 va fi un an greu, cu mai putine resurse, fiind importanta mentinerea acestor subventii.

Crescatorii de bovine picheteaza Ministerul Agriculturii

"Nu voi discuta cu ei (cu protestatarii, n.r.) de ce avem aprobare de la UE pentru nu stiu cati bani de plati complementare deoarece comportamentul lor este legat de pozitia Agrostar si nu de o pozitie ferma a crescatorilor. Eu nu voi merge la discutii pentru ca nu au argumente, cu atat mai mult cu cat in discutiile avute miercuri dimineata cu ministrul bavarez al Agriculturii ei au fluierat continuu", a spus seful MADR.

Valeriu Tabara a aratat ca delegatia bavareza le-a spus crescatorilor romani de vaci ca in Bavaria nu se acorda niciun euro subventie pentru vacile de lapte.

Cateva zeci de crescatori de bovine, afiliati Federatiei Agrostar, au demarat miercuri protestele din fata Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), nemultumiti de valoarea subventiilor alocate in acest sector.

"Am cerut o subventie de 800 de lei pe cap de animal pentru acest an, dar ministerul ne-a promis doar putin peste jumatate din aceasta suma, adica 460 de lei, desi forurile europene au aprobat un plafon pentru platile complementare de 337 milioane de euro. Suma stabilita de MADR este mai mica decat cea pe care am primit-o in 2009, cand s-a ridicat la 571 lei", a declarat, miercuri, Toader Neata, presedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania.

Protestul crescatorilor de bovine din fata MADR va avea loc in perioada 16-18 noiembrie 2011, intre orele 11:00-13:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Tabara protest agricultori, #Tabara protest agricultori minister , #ministrul Agriculturii