Tabara: Romania nu are voie sa importe produse lactate

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 00:17
1916 citiri

Romania nu are voie, si a fost o greseala capitala, sa importe produse lactate, a declarat sambata, la Brasov, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, la inaugurarea celei mai moderne fabrici de lactate din Romania.

Grupul grec Olympus, prezent in Romania din anul 1999, a inaugurat sambata la Halchiu, in apropiere de Brasov, cea mai mare si mai moderna fabrica de lactate din Romania, rezultatul unei investitii greenfield de 55 milione de euro.

"Este o investitie de o importanta deosebita pentru ceea ce inseamna al doilea produs alimentar al tarii, dupa paine. In al doilea rand amplasarea acestei investitii la Brasov este extrem de importanta pentru intregul sector al cresterii vacilor de lapte si pentru promovarea produselor lactate", a declarat Valeriu Tabara.

Acesta a tinut sa ii asigure pe toti cei care furnizeaza materia prima pentru fabricile de lactate ca guvernul va continua politica de sustinere si de modernizare a fermelor.

"De la 1 ianuarie 2011 si pana la 30 septembrie 2011 in sectorul agricol s-au dezvoltat peste 20.000 de agenti economici. La acest lucru se adauga circa 45.000 de proiecte pe PNDR si sper ca pana la sfarsitul acestui contract sa avem undeva la 100.000 de proiecte, iar locurile de munca, extrem de importante, sa se duca undeva la 150.000", a subliniat Valeriu Tabara.

Noua fabrica de lactate a grupului Olympus are o capacitate totala de receptie a laptelui de 40.000 de litri pe ora si trei linii de productie: iaurt, telemea si lapte.

Fabrica de la Halchiu beneficiaza de echipamente de ultima generatie pentru receptia si procesarea laptelui.

#Tabara Romania lactate, #Romania import produse lactate , #ministrul Agriculturii