Valeriu Tabara vrea sa desfiinteze ANIF

Vineri, 19 August 2011, ora 08:55
3550 citiri
Valeriu Tabara vrea sa desfiinteze ANIF
Foto: Replicahd

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, vrea sa desfiinteze Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) si sa o transforme intr-o directie aflata in subordinea sa.

Potrivit unor surse citate de ancheteonline.ro, ministrul Agriculturii a inaintat deja premierului Emil Boc un proiect de ordonanta de urgenta in acest sens.

De asemenea, sursele guvernamentale au adaugat ca Tabara vrea sa ii demita pe actualii directori si sa faca noi numiri din randul clientelei sale politice. In prezent, in fruntea ANIF se afla un reprezentant al UDMR, Lukacs Vilmos.

Vilmos a declarat ca va pune in discutie dorinta ministrului de a desfiinta ANIF in cadrul UDRM. "ANIF nu este o institutie birocratica, care sa functioneze in cadrul ministerului. Este o societate care administreaza un intreg patrimoniu national, de interes public. Este vorba despre o activitate vasta care presupune protejarea populatiei in fata calamitatilor naturale, este o activitate de securitate nationala. Nu poate fi doar un apendice a ministrului", a spus seful ANIF.

#Valeriu Tabara, #desfiintare ANIF , #ministrul Agriculturii