Ziare.com

WikiLeaks: Tabara, cel mai influent sustinator al organismelor modificate genetic

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 21:11

   

WikiLeaks: Tabara, cel mai influent sustinator al organismelor modificate genetic
Noi cablograme Wikileaks il aduc in lumina reflectoarelor pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, care le-ar fi promis americanilor, cei mai mari producatori de organisme modificate genetic, ca soia modificata va ajunge in magazine de anul viitor.

Cablograma in cauza a fost trimisa de Ambasada Statelor Unite de la Bucuresti catre Casa Alba, in 2005.

"Valeriu Tabara este unul dintre cei mai sinceri si influenti sustinatori ai organismelor modificate genetic", se arata in textul cablogramei.

In 2005, Romania se pregatea sa indeplineasca conditiile pentru aderarea la Uniunea Europeana, iar legislatia era permisiva. Valeriu Tabara era pe atunci vicepresedinte al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, iar misiunea lui era sa ne convinga sa cultivam organisme modificate genetic. Planul americanilor era ca Romania sa devina o rampa de lansare a organismelor modificate genetic catre Occident.

"Obiectivul ambasadei este sa ajute Romania sa intre in UE cu o industrie biotehnologica puternic dezvoltata, precum si cu o populatie educata care sa inteleaga meritele biotehnologiei".

Intre timp, Valeriu Tabara a ajuns din nou ministru al Agriculturii. 73 de ONG-uri din Romania au cerut inlaturarea sa din functie, de teama ca noul ministru va sustine cultivarea organismelor modificate genetic. Asta pentru ca potrivit cv-ului sau, Valeriu Tabara are stranse legaturi contractuale cu compania Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic din lume.

Citeste mai mult despre WikiLeaks: Tabara, cel mai influent sustinator al organismelor modificate genetic pe Realitatea.net
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4318 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NU se mai autosesizeaza PARCHETUL ??

Toti CRIMINALII POLITICI la PUSCARIE cu ei.
Si cate sunt iar noi nu le stim inca....

SA TRAIASCA REPUBLICA SECURISTA INTERLOPA -SCLAVA ROMANIA

 

Organisme mici si verzi modificate genetic...

mancarea lor preferata sunt.. ambasadori americani..

 
 

 

se pare ca americanismul roman are multe in comun cuu √√ (SS) de alta data!

vor sa extermine omenirea incepand cu docilii cobai romani!
pdl arata inca odata nu numai ca sunt niste tradatori dar si criminali!(boc a fost cel ce a dat voie folosirea aditivilor de crestere pentru culturile de plante in romania, demonstrat fiind faptul ca acesti adotivi hranesc cu succes in primul rand celulele canceroase). daca asta nu e "eugenie" nu pot gasi alta explicatie!

eu sper ca Tabara nu vrea sa modifice calusarii genetic

---------------------

 

De ce este asa greu sa ne dam seama ca, pentru buzunarele unora, guvernantii ne fac cobai?

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu este cel mai mare fermier care cultiva plante modificate genetic, si de ce sa se gindeasca la sanatatea noastra cind buznarul propriu ii este mai aproape?

 

De ce e nevoe de OMG !

Pentru a hrani o populatie din ce in ce mai numeroasa ,trebuie sa gasesti solutii. Pentru sclavul de rind,OMG-urile sint necesare.Mai ieftine si mai productive,ele pot suplini aceste nevoi.In acelasi timp,pentru clasa stapinitoare si clasa medie ,sint produsele Biologice,sau asazise "biologice".Mai scumpe dar mai sanatoase. Ca un sclav va mu.ri la 50 ani de diferite boli induse de aceste OMG-uri,este in final pentru guvernanti un avantaj.Nu mai au cui sa dea pensie.Ceilalti,ce se vor hrani SANATOS,vor trai mai mult si fiind cantitativ mai putini ,statul va avea de unde plati o pensie acceptabila. Asta este practic MODELUL ce ne este inplantat de unu ca Tabara,valet al Multinationalelor vagaboande si Marelui Licurici.

 

Dezamagire

Pe multi am auzit ca ar fi constatat o mare diferenta intre ce parea a fi si ceea ce este si ar urmari cu adevarat domnul Valeriu Tabara. Sustinerea organismelor modificate genetic ar putea sa fie o optiune a domniei sale. Dar de ce a scos din CV-ul recent faptul ca a lucrat pentru Monsanto, aspect cu care inainte de scandalul cu WikiLeaks se mandrea ?!

 

Cred ca si mintea acestui individ...

...este modificata genetic, da' nu in sensul bun!

 

e o aiureala...

si daca sustine omg ce!!! cand romanii mananca acum sorici pe post de carne si pasta de piei de pui pe post de parizer , mezelerile au 35% sare si o multime de E-uri cultivarea de plante modificate genetic e un fleac...sau poate preferati sa nu le cultivam ,si atunci le vom...importa de la altii mai smecheri care ne vor arunca in continuare deseurile si laturile lor pe post de marfa de consum...

Faptul ca Taraba,este un influent sustinator al organismelor modificate genetic nu este cel mai dramatic!!

DRAMATIC ESTE CA ACESTA ESTE MINISTRUL AGRICULTURII !!

 

De acord! 5 puncte...

...

Dar cel mai dramatic...

...este sa nu fie cumva si domnul ministru modificat genetic.

 

Da' de unde, dumnealui poate fi modificat, dar nu genetic ci numeric...

La buzunar, de catre Monsanto...

tabara esti un nerusinat

ar trebui sa fii renegat de toti motii

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor