Sunt sau nu periculoase bananele cu etilena?

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 15:02
19013 citiri
Sunt sau nu periculoase bananele cu etilena?

Cele mai crude banane sunt transformate, in doar trei zile, intr-o marfa numai buna de vandut. Acest lucru se petrece in camerele de "gazare" ale depozitului din Buftea, unde bananele sunt "gazate cu etilena", un hormon vegetal de maturare a fructelor.

Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, a declarat ca acest procedeu nu reprezinta un pericol pentru populatie.

"E doar o procedura de a mari ritmul de maturizare, folosita nu doar la banane, ci si la alte legume sau fructe, cum e cazul rosiilor", a spus el la Realitatea TV. El a mentionat ca stie de aceasta procedura si ca depozitele nu au nevoie de autorizatii pentru a o pune in practica.

Ministrul a tinut sa specifice insa ca fructele care se produc in Romania se coc natural, in general. Totusi, a admis el, atunci cand fructele sau legumele sunt supuse unui astfel de tratament, acest aspect ar trebui sa se regaseasca pe etichete.

Dragos Frumosu: Nu gazare, ci tratament cu etilena!

Aceeasi idee este impartasita si de Dragos Frumosu, presedinte FSIA. Acesta a tinut sa specifice ca nu e vorba despre o "gazare cu etilena", ci de un "tratament cu etilena", care nu reprezinta "niciun pericol pentru populatie".

Cei doi s-au contrat insa pe tema institutiei care ar trebui sa puna aceste etichete. Ministrul Tabara a tinut sa specifice ca "Nu noi punem aceasta eticheta, ci alte institutii. Protectia Consumatorilor unde este?", a intrebat el retoric.

Legat de o initiativa despre care a vorbit recent si premierul Emil Boc, potrivit careia 20-30% din spatiul din supermarketuri ar trebui sa fie destinat legumelor si fructelor autohtone, Tabara a tinut sa precizeze ca "Legea respectiva nu comand eu cum trece prin Parlament". "Este pusa pe proceduri, sper sa treaca pe proceduri de urgenta si sa apara intr-o luna si jumatate, doua", a mai spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Valeriu tabara banane etilena, #banane gazate etilena, #banane tratate etilena, #banane coapte artificial, #fructe import coapte depozit , #stiri Valeriu Tabara
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Cred ca nu este suficienta parerea personala a unui individ foarte incoerent...