Ziare.com
Valeriu Turcan
- analist politic şi consultant comunicare de criză -

Despre Valeriu Turcan

Valeriu Turcan este un fost jurnalist BBC, în prezent analist și consultant în domeniul strategiei și al comunicării de criză. A fost implicat în campanii de comunicare pentru companii și pentru candidați în alegerile prezidențiale, parlamentare și locale între anii 2003-2015.

De la BBC la Cotroceni

Fost jurnalist la BBC World Service Londra și bursier Chevening al Ministerului de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Valeriu Turcan a urmat programul de Master în Comunicare Internațională al Institututului pentru Studii în domeniul comunicării al Universității din Leeds, Marea Britanie în 2003.

A ocupat funcții publice precum cea de secretar de stat în Guvernul României și consilier prezidențial în cadrul Administrației Prezidențiale.

A fost vreme de aproape 5 ani purtător de cuvânt al Președintelui României, Traian Băsescu, inclusiv în timpul primului referendum de suspendare din 2007, și în timpul alegerilor prezidențiale din 2009, devenind astfel cel mai longeviv ocupant al unei asemenea funcții după 1989.

A fost decorat de statul român ca urmare a rolului avut în organizarea summitului NATO de la București, din 2008.

Pregătire universitară internaţională

A beneficiat de stagii de pregătire de scurtă durată în SUA (2006) prin intermediul German Marshall Fund of the United States; SUA, Franța și Slovenia (2010), prin intermediul Harvard Black Sea Security Program, John F. Kennedy School of Government, Harvard University și în China (2011), prin intermediul Biroului de Informare Publică al Consiliului de Stat al R.P. Chineză.

De asemenea, este cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Este autorul manualului Breaking News. Ghid pentru comunicare de criză, apărut la editura Tritonic în anul 2014.

Valeriu Turcan
Valeriu Turcan

Data nasterii:  22 mai 1976

Cariera:  Analist politic și consultant în domeniul strategiei și comunicării în situaţii de criză

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Valeriu Turcan, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor