Becali, greu de scos din Parlament: Zgonea vrea o noua discutie in Biroul Permanent

Vineri, 31 Mai 2013, ora 14:49
2214 citiri
Becali, greu de scos din Parlament: Zgonea vrea o noua discutie in Biroul Permanent
Foto: radicalonline.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, considera ca in cazul lui George Becali plenul a procedat corect in sensul de a lua act de incetarea mandatului acestuia, dar va propune luni, in Biroul Permanent, o noua discutie pe acest subiect.

"Voi propune luni Biroului Permanent sa luam o decizie pentru ca m-am uitat si eu in toate precedentele, s-a luat act, la domnul Nastase s-a luat act, iar domnul Trasculescu si-a dat demisia cu 30 de secunde inainte. Eu o sa consult Biroul Permanent, o sa consult specialistii in Drept constitutional, sa luam o decizie.

Revin la fundament, daca PDL nu contesta (Statutul deputatilor si senatorilor - n.red.) astazi aveam o metoda simplificata, clara, transparenta, pe care toata lumea trebuia sa o inteleaga si o intelegea. Luam act de doua decizii ale instantei si nu mai aveam aceste discutii, pentru ca noi, ca Parlament, trebuie sa aratam un anumit mod de lucru, mai aproape de ceea ce vrem sa fie Parlamentul Romaniei, adica o institutie democratica, ce sa nu genereze dezbateri inutile care sa consume energii si care se pot interpreta intr-un nou raport in Mecanismul de Cooperare si Verificare", a spus Zgonea, vineri, la Palatul Parlamentului.

In opinia sa, era normal ca Monitorul Oficial sa publice hotararea de vacantare a postului de deputat in cazul lui Becali, pentru ca a mers pe varianta Adrian Nastase.

"A mers pe varianta Nastase pentru ca era acelasi Regulament si atunci, cu aceeasi decizie. Eu cred ca este decizia corecta, desi ieri (joi - n.red.) aveam aceeasi opinie ca si domnul Nicolicea (ca hotararea privind incetarea mandatului lui Becali trebuia votata de plen - n.red.), m-am consultat cu cei care sunt in zona si merg pe varianta pe care am aplicat-o pana acum, adica nu vreau ca Parlamentul Romaniei sa intervina sub nicio forma in actele de justitie, sa judece actul de justitie, noi trebuie sa luam act.

Am mare incredere in colegii mei liberali si social-democrati care inteleg, cu tot regretul pentru cele doua persoane (George Becali si Aurel Nechita - n.red.), nu au nimic cu aceste mandate, sunt chestiuni din trecut, obligatia noastra este sa punem in aplicare ceea ce am promis la inceputul acestui mandat, ca vom fi mai transparenti, ca vom fi respectuosi in fata legii, ca deciziile justitiei vor fi independente de actul politic si le vom pune in aplicare. Sunt doi colegi care isi pierd mandatul si trebuie sa punem acest lucru in aplicare in aceasta sesiune", a mai spus presedintele Camerei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Zgonea Becali deputat vacant, #Zgonea Becali vacantare loc , #presedinte Camera Deputatilor