CCR amana pentru 28 iunie dezbaterile la sesizarile lui Valeriu Zgonea

Marti, 21 Iunie 2016, ora 13:06
1714 citiri
CCR amana pentru 28 iunie dezbaterile la sesizarile lui Valeriu Zgonea
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Constitutionala (CCR) a amanat pentru 28 iunie dezbaterile la sesizarile facute de Valeriu Zgonea cu privire la modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor si revocarea sa din functie.

Conform unor surse citate de News.ro, dezbaterile au fost amanate "pentru aprofundarea cauzei".

Peste o saptamana urmeaza sa fie finalizate dezbaterile si sa se ia si o decizie, au mai declarat sursele citate.

Valeriu Zgonea, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a depus doua sesizari la CCR, fiind nemultumit de schimbarile recente care au dus la revocarea sa din functie.

Prima vizeaza modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, prin care presedintele forului isi poate pierde mandatul si prin pierderea sprijinului politic, asa cum a fost si cazul sau.

Cealalta sesizare vizeaza Hotararea Camerei Deputatilor nr.50/2016 privind vacantarea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor si membru al Biroului permanent al Camerei Deputatilor, prin care s-a constatat incetarea mandatului lui Valeriu Zgonea la sefia Camerei.

Afla mai multe despre sesizarile facute de Valeriu Zgonea la CCR

Valeriu Zgonea a pierdut, pe 13 iunie, functia de presedinte al Camerei Deputatilor si membru al Biroului Permanent.

Fostul premier Victor Ponta s-a autopropus pentru functia vacanta de sef al deputatilor, insa social-democratii au decis, in sedinta, ca Florin Iordache sa ramana presedinte interimar pana in noiembrie, cand vor avea loc alegerile parlamentare.

#Zgonea sesizari CCR, #CCR dezbateri Zgonea , #presedinte Camera Deputatilor