Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deputatul PC Ion Dinita, la mana colegilor - cand afla daca poate fi retinut de DNA

Sambata, 11 Octombrie 2014, ora 17:51
1309 citiri
Deputatul PC Ion Dinita, la mana colegilor - cand afla daca poate fi retinut de DNA
Foto: Evenimentul Zilei

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-a reunit, sambata dupa-amiaza, si a stabilit calendarul pentru solutionarea cererii DNA de avizare a retinerii deputatului PC Ion Dinita (foto dreapta), implicat in dosarul Cancescu.

Astfel, saptamana viitoare vor avea loc mai intai dezbaterile in comisie, la care va putea participa si Dinita, insotit sau nu de avocat, iar luni, 20 octombrie, va fi organizata sedinta de plen a Camerei Deputatilor la care se va decide prin vot daca deputatul PC poate fi sau nu retinut de procurorii anticoruptie, a anuntat Valeriu Zgonea, presedintele camerei parlamentare.

Acesta a reamintit ca votul va fi secret si ca luni, 13 octombrie, la ora 15:00, plenul Camerei Deputatilor va vota inceperea urmaririi penale pentru fostul ministru Valerian Vreme, inculpat in dosarul Microsoft.

Sedinta de urgenta la Parlament, pentru cererea de retinere a lui Ion Dinita - surse

Inca un pas in dosarul Microsoft: Cine e urmatorul fost ministru care va fi urmarit penal

Valeriu Zgonea s-a aratat nemultumit de absenta unor membri de la sedinta Biroului Permanent. "Poate Parlamentul sambata si duminica nu trebuie sa lucreze? Parca o sa vedeti ca jumatate din ei sunt pe stadion. Banuiesc ca stadionul e mai aproape de inima lor decat batalia impotriva coruptiei", le-a spus Zgonea jurnalistilor, referindu-se la colegii deputati care au absentat, sambata dupa-amiaza, de la sedinta BP.

Pe de alta parte, Valeriu Zgonea a precizat ca s-au purtat discutii cu presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, pe subiectul revocarii deputatului PDL Stefan Stoica, pentru care Inalta Curte a dat o decizie definitiva ca a incalcat legea si s-a aflat in conflict de interese.

"Unde e lege nu-i tocmeala! Din punctul nostru de vedere, raportul ANI era foarte clar (...) Unde scrie 'consilier judetean' inseamna toate functiile. In locul domniei sale, mi-as da demisia", a declarat Valeriu Zgonea, referindu-se la deputatul PDL Stefan Stoica.

Zgonea ii cere sefului deputatilor juristi "sa nu se mai ascunda dupa cires" in cazul Stoica

Intrebat de ce, in calitate de presedinte al Camerei, nu pune pe ordinea de zi subiectul revocarii lui Stoica, lucur cerut de patru ori pana acum de ANI, Valeriu Zgonea a explicat ca are nevoie de acordului Biroului Permanent. "Data viitoare, colegii mei vor lua o decizie cu celeritate si ma vor lasa sa o pun pe ordinea de zi", a dat el asigurari.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Zgonea plen vot Dinita, #Ion Dinita retinere DNA Cancescu , #presedinte Camera Deputatilor