Elevi de liceu au simulat o sedinta de plen. Zgonea: Sunteti toti prezenti, e unic in istoria Parlamentului

Sambata, 28 Mai 2016, ora 14:19
2290 citiri
Elevi de liceu au simulat o sedinta de plen. Zgonea: Sunteti toti prezenti, e unic in istoria Parlamentului
Foto: Facebook Valeriu Zgonea

Plenul Camerei Deputatilor a gazduit, sambata, o simulare a unei sedinte de plen a elevilor din trei licee bucurestene, in cadrul evenimentului Parlamentul Copiilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a condus sedinta si a apreciat ca toti elevii parlamentari au fost prezenti, ceea ce este "un fapt unic in istoria Parlamentului, care nu se va repeta".

Inca de la deschiderea sedintei de plen, Valeriu Zgonea a tinut sa precizeze ca in sala sunt toti cei 131 de deputati elevi. "Este un fapt unic in istoria parlamentarismului romanesc. Stati linistiti, nu se va repeta!", a comentat Zgonea, in aplauzele salii.

El a precizat ca pentru a fi cvorum de lucru, era nevoie sa fie prezenti 66 de deputati in plen.

Sedinta a debutat cu intonarea imnului national al Romaniei, urmata de depunerea juramantului de credinta, de catre toti elevii participanti la simularea procesului legislativ.

Pe ordinea de zi a plenului s-au aflat cateva propuneri legislative care vizeaza aspecte de interes pentru invatamantul din Romania: echitabilitatea evaluarilor nationale, introducerea unor materii optionale in ciclul liceal inferior, dar si feed-back-ul elevilor asupra actului educational.

Propunerile legislative au fost elaborate si sustinute in plen de reprezentantii grupurilor parlamentare ale Colegiilor Nationale "Spiru Haret", Grigore Moisil" si Tudor Vianu si au trecut prin toate etapele de dezbatere, si vot in plenul Camerei Deputatilor.

#elevi sedinta plen Parlament , #presedinte Camera Deputatilor