Ziare.com

Maine putem da o lege care stabileste ca in Romania hotia e virtute, trebuie sa stergem fiecare articol din Codul Penal. Ce facem? Interviu video cu Valeriu Zgonea

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 19 Mai 2016, ora 07:08

   

Maine putem da o lege care stabileste ca in Romania hotia e virtute, trebuie sa stergem fiecare articol din Codul Penal. Ce facem? Interviu video cu Valeriu Zgonea
Sunt peste 20 de initative la Comisia Juridica, trebuie sa stergem fiecare articol din Codul Penal care ne incrimineaza pe noi sau grupul nostru de interese. Daca schimbam legea pentru un om, maine putem da o lege care stabileste ca in Romania hotia e virtute, poimaine ca dezincriminam conflictul de interese, avertizeaza Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Valeriu Zgonea ne-a explicat ce este "jihadul antijustitie": "inseamna restauratie, aceasta diferenta dintre opinia din interior si exterior, mimarea anumitor lucruri. Pe de-o parte, spun ca sustin statul de drept, pe de alta parte, colegi de-ai mei din Parlament, cu condamnari, au astfel de initiative.".

Valeriu Zgonea ne-a vorbit si despre discutia avuta cu ambasadorul SUA la Bucuresti si ingrijorarile americanilor: "Cand lucrurile se fac netransparent si nepredictibil, cand iei decizii care pot afecta parteneriatul strategic, si ii pot afecta si pe ei".

Valeriu Zgonea: Pe intruneric pot sa iti dispara lucruri din buzunar. Eu nu vreau ca Romania sa fie in intuneric.

Mai sunteti membru PSD, din punct de vedere legal?

Legal nu mai sunt de pe 27 aprilie. Dar nu am primit nicio instiintare. Ea a fost trimisa Birourilor Permanente reunite, intr-o sedinta la care nu am participat. Acolo am vazut motivele excluderii, inteleg ca am avut un deviationism, pentru indisciplina democratica si pentru manifestari individualiste.

Eu stiu ca individualismul e o conditie esentiala a libertatii de exprimare, conditie obligatorie pentru un stat democratic. Intr-un partid a-ti exprima opinia este o chestiune naturala.Dincolo de formularile acestea ce sta? Care-i deviationismul in mod real?

Eu am spus intotdeauna in interior lucrurile in care cred si am atras atentia atunci cand PSD deviaza de la parcursul normal si are un dublu discurs, unul in interior si unul in exterior.

Lupta anticoruptie apartine de drept partidelor politice de stanga, pentru ca ea rupe societatea si creeaza inegalitati sociale. Intarirea statului e si o lupta constanta anticoruptie. Nu esti in UE 10 luni si 2 luni stai acasa.Deci le-ati reprosat colegilor din PSD ca nu lupta impotriva coruptiei?

Nu. Am exprimat puncte de vedere. Am spus ca leadership-ul nu trebuie sa izoleze partidul, pentru ca suntem in UE si NATO si trebuie sa avem un dialog constant cu toate partidele de stanga din Europa.

Daca vrei sa modifici Codul Penal, trebuie sa iti asumi acest lucru, sa iesi public si sa explici. Nu o faci noaptea. Pe intuneric pot sa iti dispara lucruri din buzunar. Eu nu vreau ca Romania sa fie in intuneric, ci o societate europeana nu numai in discurs public scris pe site.Dl Dragnea va acuza ca ati fi barfit PSD in afara tarii, inclusiv la Cotroceni unde ati fi fost un oaspete constant.

Suma deplasarilor mele la Cotroceni de cand sunt presedinte al Camerei Deputatilor, si in mandatul presedintelui Basescu, si in mandatul presedintelui Iohannis, este cu mult mai mica decat a celor care ma critica. Intotdeauna am fost acolo si in alte institutii reprezentand Camera Deputatilor, de cele mai multe ori, impreuna cu domnii Dagnea si Ponta.Nu cred ca se referea la vizitele in trei.

Presedintele face politica externa in care Camera Deputatilor este un actor important. Am construit impreuna cu MAE 10 memorandumuri de colaborare bilaterala cu alte parlamente, iar 7 au fost semnate. Nu faci asa ceva barfind.

Cooperarea instititutionala este obligatorie, indiferent cine e presedinte si premier. Relatiile mele sunt inter-institutionale cu cei cu care voalat am fost acuzat ca as coopera. Sunt colegi intre cei mentionati de dvs care se duceau la gratar cu liderii Opozitiei, dar eu nu-i acuz de colaborationism.

Cine?

E o normalitate a politicii romanesti.Dl Ponta si dl Basescu mergeau impreuna la gratare?

Dl Ponta era si este bun prieten cu dl Antonescu si dupa ce PSD si PNL au rupt USL. Ei se vedeau in continuare.Sunteti ofiter acoperit al serviciilor secrete, dupa cum parea sa sugereze dl Ponta?

Clasa politica trebuie sa se maturizeze. Noi suntem preocupati sa facem din partid teren de joaca si sa punem anateme, fara a ne gandi ca joaca aceasta afecteaza credibilitatea partidului si a societatii romanesti. As fi mai retinut cu asemenea cuvinte, daca vreau sa fiu lider, daca am detinut functii publice. Astfel de discursuri arata fragilitata democratiei noastre.Deci sunteti sau nu ofiter acoperit?

Sunt membru al Camerei Deputatilor si, daca esti ofiter acoperit in orice alta institutie, incalci legea. Nu am incalcat legea. Cei care fac asemenea afirmatii trebuie sa vina si cu probe. Ca deputat si in aceasta functie am cooperat cu toate institutiile, cu toti cei care te pot invata sa-ti reprezinti statul in demnitatea pe care o ai. I-as ruga pe politicieni sa fie mai retinuti cu asemenea vorbe, daca nu au probe.Comisia de Regulament a stabilit ca puteti fi revocat de la sefia Camerei. Va pregatiti de plecare?

Daca regulamentul Camerei e modificat in conditii constitutionale, el trebuie pus in aplicare, dar mi-e teama ca, daca schimbam legea pentru un om, maine putem da o lege care stabileste ca in Romania hotia e virtute, poimaine ca dezincriminam conflictul de interese.

M-am uitat la presiunea jurnalistilor si a opiniei publice in privinta legii avocaturii in care sunt articole neconstitutionale, care creeaza superimunitate. Eu am avertizat ca ea nu este o prioritate. Societatea i-a fortat sa o trimita la comisie spre regandire si sa faca o dezbatere transparenta in care sa explice de ce acel articol e necesar si de ce legea avocatilor e o prioritate pentru Romania.

Daca regulamentul va fi altul, eu nu ma tin de scaun, dar vreau ca cel care vine aici sa vina legal, sa respecte statul de drept, sa se bata pentru legislatie, sa lupte pentru independenta sistemului judiciar, sa lupte cu instrumente legale. Sunt politicieni care isi fac legi, pentru ei ca sa se salveze.Asa e legea avocaturii de care ati vorbit? E facuta in interesul personal al unor actuali sau fosti avocati care au nevoie de imunitate?

Legea aceasta are 13 pagini de amendamente si obiectii de la Guvern, care nu au fost luate in considerare. Nu cred ca au fost puse pe tapet degeaba. Au fost si avocati celebri care au spus ca legea aceasta le creeaza o problema in societate si nu au nevoie de superimunitate.Cum ati putea ramane presedinte al Camerei fara sprijin politic?

Sprijinul politic il ai la numirea in functie. Dar apoi treci printr-un vot. Daca nu faci diferenta intre candidat la o functie si cel votat intr-o functie, poti confunda cimentul cu betonul.De ce tine PSD sa va schimbe din functie, cand practic mai sunt doar cateva saptamani de lucru din aceasta legislatura? Ati blocat proiecte care trebuie deblocate?

Obligatia de a pune in concordanta legislatia codurilor penale cu deciziile CCR apartine in exclusivitate Comisiei Juridice. Eu de doi ani ii rog sa faca o dezbatere cu toti actorii institutionali, ONG-uri, CSM, Ministerul Public, al Justitiei, ICCJ.

Modificarile facute in regim de urgenta de Guvernul Ponta zac de doi in sertarele Comisiei Juridice, in schimb sunt initiative, chiar ale unora certati cu legea, si care doresc ca acelea sa fie promovate, fara transparenta, fara predictibilitate, fara dialog cu actorii institutionali.

Iti asumi dezincriminarea conflictului de interese? Bun, iesi si spune! Nu faci un proiect de hotarare de interpretare a statutului deputatului si senatorului.

Vrei sa dezincriminezi conflictul de interese pana in 2013 pentru ca cei aflati acum in Parlament sa mai candideze o data. Nu asta e rolul nostru, sa ne facem legi ca sa candidam de cate ori se poate, chiar daca incalcam legea. Rolul nostru e sa facem legi pentru binele public.

Ceea ce ma socheaza e ca modificarile controversate au in poza mare numai pesedisti. Ce cautam in poza asta noi, oameni de stanga? Dar daca vrem sa fim in ea, atunci macar sa explicam oamenilor despre ce e vorba.Ati vorbit despre "jihadul antijustitie" care ar urma. Ce inseamna?

Aceasta restauratie, aceasta diferenta dintre opinia din interior si exterior, mimarea anumitor lucruri. Pe de-o parte, spun ca sustin statul de drept, pe de alta parte, colegi de-ai mei din Parlament, cu condamnari, au astfel de initiative. Sunt peste 20 la Comisia Juridica.

Sunt in acele zone in care trebuie sa stergem fiecare articol din Codul Penal care ne incrimineaza pe noi sau grupul nostru de interese. Ce facem?

Parlamentul nu e sala de judecata, sa fie foarte clar! Ai o problema cu legile? Iti cauti dreptatea in sala de judecata, aici esti mandatat sa faci legi in interes public.Ce v-a spus ambasadorul SUA cand a venit la dvs?

Avem un parteneriat strategic cu SUA. Discutiile cu partenerii strategici sunt ca intre doi sustinatori ai aceleiasi cauze: modernizarea statului roman. Trebuie sa respectam valorile si principiile euroatlantice. In fiecare zi exista progrese pe care le facem in agenda semnata in cadrul parteneriatului pe toate palierele, economic, cultural, dar si politic.

Intotdeauna aceasta agenda a fost discutata de mine cu excelenta sa, dl ambasador. Nu putem cere unui partener sa investeasca 800 de milioane de dolari intr-un scut antiracheta ca sa avem securitate si, in acelasi timp, sa ii spunem ca acele valori ale unui stat democratic la care am acces intrand in NATO si UE sunt nerespectabile in anumite momente ale zilei.Ce-i ingrijoreaza pe americani, de fapt?

Cand lucrurile se fac netransparent si nepredictibil, cand iei decizii care pot afecta parteneriatul strategic si ii pot afecta si pe ei. La intrarea in marea familie, ei garanteaza pentru tine si tu garantezi ca iti poti face curatenie in casa. Nu-ti spun cum sa o faci, iti spun care sunt valorile pe care tu te-ai angajat sa le respecti.

Daca vrei sa distrugi sistemul judiciar romanesc consolidat in 25 de ani in loc sa distribui acest exemplu, ca nu mai exista interferenta politicului in sistemul judiciar, ca o buna practica, daca nu vrei sa creezi un model in care preventia sa inceapa la gradinita inseamna ca democratia ta e fragila.

Acestea au fost teme de discutie. N-a spus nimic din ceea ce dvs, ca jurnalisti, nu stiati. Dvs, jurnalistii, ati atras atentia asupra legii avocatilor, ati prezentat initiativa celor trei colegi social-democrati, unul fost judecator, unul vicepresedinte al Camerei, de dezincriminare a conflictului de interese pana in 2013.

Acestea nu sunt progrese. Daca le explici opiniei publice nu e nicio problema. Intr-un parteneriat, ce ni s-a cerut noua? Daca vrei sa iei o decizie care poate afecta credibilitatea SUA, vreau sa ne informati, sa existe avertisment timpuriu: voi din familia euroatlantica ce parere aveti? Este buna?

Avem doua directive europene pe care nu le implementam in Codul Penal, dar avem zeci de initiative de modificare a Codului Penal. Spuneti, oameni buni, de ce?

Colegii care si-au asumat asemenea initiative ar fi trebuit chemati la partid si intrebati de ce au facut-o. Cand am intrat in partid, nu faceam initiative fara sa discutam in grupul parlamentar, fara sa explicam opiniei publice.Adica in PSD fiecare face ce vrea?

Nu. Trebuie sa explicam opiniei publice de ce astazi prioritar pentru noi este sa construim o lege a avocatilor care ridica suspiciuni de superimunitate, de ce trebuie sa dam o lege de interpretare care dezincrimineaza conflictul de interese si slabeste puterile ANI, pe care PSD a votat-o la constituire in 2006. De ce?

Domnul ambasador Klemm a exprimat cateva preocupari in aceasta zona, a multumit pentru promovarea legislatiei referitoare la achizitiile publice, a multumit pentru articolul de lege potrivit caruia ANRP analizeaza cu prioritate dosarele supravietuitorilor Holocautului.

Nu a fost nimic nelalocul lui, este exact ce face si un ambasador roman intr-un stat european sau in SUA.Dl Ponta s-a suparat foarte tare pentru ca nu a fost invitat la Deveselu. E o legatura intre omiterea domniei sale de pe lista si ingrijorarile de care mi-ati vorbit?

Dl ambasador Klemm si Guvernul au dat un raspuns decent in care am incredere. NATO a organizat acest eveniment. Acolo sunt reguli pe care dl ambasador si dl premier le-au explicat. Noi, ca politicieni, nu trebuie sa diseminam in spatiul public lucruri rele drept adevaruri. Samanta aceasta poate genera partide nationaliste xenofobe si rasiste.

Trebuie sa nu uitam ca SUA au facut o investitie de 800 de milioane de dolari in Romania, ca suntem un partener serios si credibil, ca sunt romani care isi pierd viata in teatre de razboi pentru ca noi sa traim liberi si in siguranta in Romania.

Acestea sunt valori cu mult mai importante decat nemultumirea ca nu am fost invitati nu stiu unde.Postarea cu Zorro a devenit virala si v-a atras multe ironii. De fapt, care a fost ideea? Ce ati vrut sa spuneti cu ea?

Un prieten mi-a trimis aceasta poza. Ca doar nu ma pozez cu masca lui Zorro in birou. Mi s-a parut distractiva. Nu putem face politica in Romania suparati, incrancenati toata ziua. Pamfletul, persiflarea, ironia la adresa unui politician e ceva normal in orice stat democratic. Asta e Romania pe care eu o vreau. Trebuie sa si radem. Cand razi si esti destins, esti pozitiv.Cum va vedeti viitorul politic acum ca ati ramas fara colegi intr-un an electoral? Mai exista cale de intoarcere in PSD?

In viata nu o hartie te desparte de niste valori si daca esti dat afara din familia social democrata nu inseamna ca tu nu ii mai apartii. Conjunctural conducerea acelei familii crede ca nu are nevoie de tine.

Eu raman un om de stanga, eu cred ca acest partid se poate moderniza, am esuat, dar voi lupta pentru ca am visul ca acest partid sa ramana si in urmatorii 25 de ani cel mai important din Romania, dar in interior sa fie schimbari profunde de mecanisme.

M-au certat colegii cand am spus ca avem atitudini comunistoide si suntem retincenti la progres. Daca dai presedintele executiv afara pentru delict de opinie, va avea un membru simplu curajul sa spuna ce gandeste? Asta e cel mai mare pericol pentru democratie.

Dar trebui sa lupti, daca te dai batut inseamna ca esti pasiv.Si cum veti lupta din afara?

Am prieteni in PSD, oameni onesti si seriosi, nu ma pot dezice de ei. Si cred ca partidul se poate schimba, desi are o inertie. Au fost conducatori ai acestui partid care au inteles punctele de inflexiune si noi suntem intr-un punct de inflexiune - stanga devine progresista sau dispare.

In PSD, cei care cred in modernizarea partidului sunt mai multi decat cei care m-au dat pe mine afara si e foarte aproape timpul cand acei multi vor spune ca libertatea de expresie trebuie sa fie o conditie obligatorie intr-un partid social democrat care are pretentia ca vrea sa modernizeze Romania.Vreti sa faceti un partid sau sa aderati la un partid?

Nu. Vreau sa schimb o mentalitate inradacinata intr-o anumita parte a structurii de conducere a PSD.Deci asteptati sa fiti chemat inapoi?

Nu, nu discut despre asta. E decizia domniilor lor. Sunt pesedist, voi vota cu PSD si cred ca PSD la final nu va mai lucra cu jumatati de masura si procesul de modernizare va fi atins.Interviul integral cu Valeriu Zgonea, pe canalul Ziare.com de YouTube (subscribe):

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15421 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvernul meu PSD

Zgonea ar trebui sa stie ca nu trebuie sa fii neaparat ofiter acoperit pentru a executa misiuni acoperite . Pe vremuri , neamul turnatorilor executa uneori misiuni la fel de importante ca ale celor cu epoletii acoperiti . Din toata gargara zelosului deputat se poate trage concluzia ca mai nou intra in tiparul politicienilor placuti lui Iohannis , adica reformati sau asa ceva . Personal nu vad nici un impediment ca liberalul Iohannis sa aiba din toamna guvernul sau personal PSD cu pesedisti pe stil nou ca Zgonea in cazul ca muraturile sale politice din noul PNL o vor da in bara la alegeri . Astfel poate spera intemeiat la al doilea mandat !

 

VANGHELIE : "Ati fost duminica la conferinta la 3?

Deci vedeti ca e o manifestare browniana"
Democrația originală Iliescu-KGB a incremenit Romania in haos (mișcarea browniană despre care vorbește pană și Vanghelie) Haosul este o componentă esențială a raiului visat de gangsterii securisto-comuniști.

 
 

 

george2

Voi, kolhozul, de ce dati acum in Zgonea? E al vostru, voi l-ati facut Presedintele Camerei Deputatilor, voi l-ati mandatat sa-l primeasca in Parlament pe Mihai I, voi l-ati facut vicepresedinte al PSD. Noi nu l-am promovat niciodata. Noi l-am criticat intotdeauna, si il criticam si acum. Nu-l infiem noi, chiar daca voi l-ati dat afara. Dar la voi cum stau lucrurile? Cand ati fost voi neinspirati, ca sa nu spun direct prosti, cand l-ati facut mare sau acum, cand l-ati dat afara? Stiti voi de ce a fost dat afara din PSD Zgonea? Chiar merita sa-l dati afara pentru ca a considerat ca un condamnat ar trebui sa plece? In mod normal daca l-ati dat afara din PSD ar fi trebuit sa spuneti ca voi ati fost neinspirati cand l-ati promovat, nu ca Zgonea e prost acum. Zgonea e la fel, nu voi l-ati obligat sa se declare acum de partea adevarului. Voi mintiti si acum, voi sunteti vinovati de conflictul iscat, voi trebuie sa reparati greseala, si anume sa-l schimbati pe condamnatul Dragnea din fruntea PSD.

daca-l criticati asa tare,de ce-ati parasit sala

cand a fost,la vot,ca sa nu fie cvorum ? ca daca ar fi corect ar trebui sa va puna nemotivat,sa va ia masinile si secretare le,ca sa va rezolvati singuri "problemele",manual... !

Pentru odraslele din FLORI (DE MAI), care au

o caruta ornamentala langa vila: voi va uitati vreodata in oglinda?

Daca citesti ce debiteaza unii romani pe aici, ai impresia ca ei sunt elite, au studiat la cele mai renumite universitati din lume, ei fiind odraslele pelegrinilor care au venit cu Mayflower (e si floare de mai, dar aici punctam alceva) sa colonizeze New Romania.

Lacatus-mecanic, sudor, morar, ROTAR, alte meserii? Nu, stramba copiii de comunisti din nas. Dar parintii vostri, bunicii ce au fost, toti aristocrati? Ati uitat ca unii si azi mai aveti WC in curte?

Imi este fix pix ce meserie a avut zgonea, nimeni nu a spus ca nu-i psdist=neocumomunist, dar omul spune acum ce se intampla in interiorul ciumei rosii.

"M-au certat colegii cand am spus ca avem atitudini comunistoide si suntem retincenti la progres. Daca dai presedintele executiv afara pentru delict de opinie, va avea un membru simplu curajul sa spuna ce gandeste? Asta e cel mai mare pericol pentru democratie."

 

Am trait sa o vad si pe asta !

zgonea, omul SRI + lingaul de clante la ambasada americana super/mega interviu in ziare.com, mai nou trompeta intereselor SRI/DNA...

Cand faceti un interviu si cu, colonelul Tapalaga?

Nimic despre legile declarate Neconstitutionale, care, au fost pitite de zgonea un an de zile pentru a nu fi puse pe ordinea de zi, chiar nimic?

zgonea ramane tot un PSD-ist sadea...

Cat despre ziare.com, dintr-un site extraordinar/high class, ati ajuns low level...pacat...

Se pare ca scaunul de la Camera,trebuia bine

frecat,cu solutie,de data asta superconcentrata de la Hexi Pharma ca este infectat de catre o muratura,care s-a puscucurun use si pana nu s-a votat legea care a nenorocit milioane de pensionari nu a lasat pe nimeni,sa paraseasca sala.

Penibil acest om

A INCEPUT SA SE ploconeasca si sa fie pupat intens de jurnalele si toti ziaristii,analistii si expertii cu miros de bassss.IED,tapalaga,radu moraru,cristoiu,rares bogdan,cautis,oreste,stelian negrea,prisecariu,aurel badin ect. Este un demn urmas al rigobertei in functia de presedinte al camerei.Parca este ciumata aceasta functie doar oameni fara verticalitate,sfertodocti si redusi.

oskar, azi il vezi penibil pentru ca l-a infruntat

pe mafiotul nr. 2 din PSD - Dragnea (cred ca pana si tu ti-ai dat seama ca nr. 1 e Ponta).
cand Zgonea lingea la Dragnea, il vedeai ca pe un baiat bun.
de aia imi place mie de voi, PSD-istii: calcati pe cadavre, doar pentru a va vedea indeplinite interesele murdare. la fel ati facut si cu ailalti hoti PSD-isti exclusi de mai-marii hotilor PSD-isti. ai uitat de pretenul tau Vanghelie ?

'in Romania hotia e virtute'

A ajuns Zgonea sa le tina lectii de moralitate si onestitudine pesedistilor. Iar mesajul lui actual, post mazilire, este per ansamblu corect, trebuie doar facut abstractie de exprimarea de strungar.
Cat de sincer este Zgorro in ce zice si de ce l-a lovit corectitudinea acuma, asta e alta mancare de peste...

 

De ***and, tocmai limbajul neaoș era cheia succesului

Că are strungăreață, ulei la limbă sau rău de mare, nu prea contează. Important este să spună ce spune, doar spusele n-au făcut nimănui rău.
Că nu este primul lup in blană de oaie, este și asta cunoscut. Dar uite că unii incă au succes cu rețeta asta. Mulți dintre noi vor să audă că cineva suspus le rostește gandurile.

Așa se intamplă cănd hoții ajung să facă legile...

Cu un parlament plin de hoți, este normal ca să se legifereze hoția, iar oamenii cinstiți să fie declarați infractori.....

in Romania hotia e virtute

Tot ce zice toxicul asta, doi bani nu face. A fost unealta PSDului, a subminat tara asta prin abuzurile in functie (legi dosite, tergiversari, schimbari de ordini de zi, partinire, etc). A fost trup si suflet alaturi de marii PSDului in tot ce a facut. Cand tu PSD, ai un obedient la timona, sigur ca vrei mai mult, tot mai mult. I s-a varsat paharul si lu' asta'. Ei si ? Ce a facut pana acu' nu se mai pune ? Nemernicia lui e depasita de Tariceanu, dar asta nu e o scuza. Mult rau a facut parlamentul tarii, cu astia doi la volan. Doar pedeapsa cu moartea prin chinuire in public i-ar mai indrepta pe majoritatea parlamentarilor.
Aproape ca imi pare rau ca il bag in seama. Asa ca din partea mea, PSDul poate sa il rada, nu sa-l tunda pe Zgonea, personaj profund imoral.
Si stiti cum e cand scapi de Dracu ? Dai de ...

Nu-l blamati pe domnu Zgonea ! A ramas tot PSD-ist desi exclus din

......partid de GRUPUL AVOCATILOR !

Atacul la persoana !

Conform leninismului ,cind cineva emite o idee neplacuta pentru comunisti ,ideea nu e combatuta in schimb persoana care a emis aceasta este atacata la persoana.
Zgonea a spus lucrurilor pe nume. Daca sinteti atenti veti observa ca cele spuse de Zgonea nu sint combatute. In schimb a aparut o avalansa de atacuri la persoana.
Nu conteaza cine e si ce a facut Zgone. Conteaza ca a spus un adevar care nu a convenit mafiei politice.
Calul de bataie impotriva lui este ca a fost strungar.
Eu prefer un strungar cinstit in locul a zece ,,doctori,,
necinstiti !!!

In structurile PSD-ului sunt foarte multi comunistoizi PATRI-HOTI !

Acestia trebuie doborati din functii pentru a face reforma in PSD.

Greseala mare a inceput de la ICCJ ca nu l-a inchis pe Dragnea ci ia dat sanctiune cu suspendare.
Dragnea este FIUL IUBIT al justitiarilor obedienti ! comunistoizilor.

Inteleg iubirea basistilor ptr Zgonea,

.. dar publicarea a 23 de bucati de poze cu Valeriu Zgonea mi se pare prea mult... nici Ceausescu n-a avut atatea pe o pagina.

hotul Zgonea striga hotii!!!

de risul curcilor cum incearca politicienii rromanes hoti sa para oameni cinstiti si corecti! in realitate sunt toti infractori periculosi si analfabeti!

 

Slugoiul cand ne lasa?

Nea lacatusul- mecanic chiar nu vrei sa ne lasi in pace? Plangi pe la toate usile si pupi toate mainile poate, poate te-o ajuta cineva sa ramai pe scaun. Probabil cand nu o sa mai fi pe scaunul acela o sa-ti faci harakirii??? Si totusi cand ne lasi?Nu vezi ca faci mai mult rau la foarte multa lume si bine decit unui grup restrans de persoane din tara si strainatate?

 

Zgonea a intrat in "lumea buna" a devitionistilor. E Trotsky.

Sau coleg cu el. Pe Trotsky Stalin l-a invinuit de "deviationism" de la linia partidului bolsevic.
Care e Stalinul lui Zgonea si de la ce a deviat acesta?!!
Sa fie Dragnea, ca are Mustata?! Dar e din Teleorman. Se pune?

Strategia...

Un parlamentar a lansat o problema:
Are voie un parlamentar condamnat definitiv sa mai fie tolerat in parlament?
Aceasta problema a celor care nu sint de acord cu ea ar trebui sa aduca argumente. Ori cum argumentele lipsesc atunci s-a aplicat atacul la persoana.
Emitentul ideii este improscat cu toate laturile este facut prost timpit si multe alte epitete gen,,strigoiul,,.
In felul acesta atentia este abatuta de la subiect si se spera ca daca emitentul e prost si timpit atunci si cele spuse sint proaste si fara valoare.
Aceasta este strategia mafiotilor.

Ma uimeste viteza cu care Zgonea s-a luminat...

Pana mai ieri, el era omul de baza al lui Ponta in restauratia de care vorbeste acum.
De-odata, cand nu mai ajunge la os, il loveste corectitudine si loialitatea fata de parteneri.
Exact la fel se chimba si parerea unor postaci. Pana ieri il adula pe individ, astazi il injura.
Si asta numai pentru ca l-a deranjat pe dragnea. Va dati seama ce fel de oameni suntem...

 

Astea da succesuri

Inca unu' a trecut de partea poporului.
E un destin care ne leaga , ca sa nu avem regresuri in progresuri . Vivat !

E bine ca "da din casa". Asa stim cu cine dansam, ce am ales.

Numai HOTI.
Tot unul si unul, ca pana si unul de-al lor (PSD-ist cu state vechi) s-a ingrozit si tine "initiativele" legislative (banditesti) in loc si nu le baga la vot.
Ei vor sa-l elimine ca sa-si poata vota "Hotia este o virtute".
Rau am ajuns, tara lu' peste.

Se face justitie, s-a facut scut pentru apararea Sua

Dar statele Nato s-au sustinut reciproc economic si astfel monezile nationale au valori foarte mari, spre deosebire de fostele state comuniste. La noi moneda nu este sustinuta din exterior si avem o valoare foarte mica. In toate statele Nato valoarea mare a monezii permite salarii de mii de euro cu exceptia noastra care avem o moneda la fel ca in statele non-Nato, sud americane.

 

@cozmin 07.42

- da' la bulgari cum iti explici paritate de 2leva/1euro , p'ashtia cine-i sustzine !? :o(((

"Maine putem da o lege care stabileste ca in Romania hotia e virtute, trebuie sa stergem fiecare articol din Codul Penal. Ce facem? Interviu video cu Valeriu Zgonea"

 

DUTTY,

http://m.memegen.com/so6950.jpg

Valerica,sa nu te lasi dus deloc ! daca o fi sa iasa la vot ca tre

sa parasesti postul,sa nu o faci pana nu vin astia cu semnaturi,de la Obama si Sfantul Petre !

 

fiind trantit de Dragnea, Zgonea a descoperit deodata esenta vietii.

ciudat. daca nu s-ar fi intamplat nimic dupa declaratiile lui la adresa lui Dragnea, Zgonea ar fi fost perceput ca acelasi membru gretos al unui partid penal.
de fapt, Zgonea-si schimba parul, dar naravul ba. e acelasi Zgonea, cu alta palarie.

 

Prietene cere o pauza

Parca ai dopuri in urechi si ochelari de cal. Nu vezi mizeria din tabara ce o pupi Toti plecatii din psd se pupa cu cei cu miros de basss,care si ei sunt plini de hotii si coruptie. Zgonea este un exemplu de informator plin de jeg racolat de basisti si umflat acum de presa aservita si structurile infestate de basisti,iohanisti si sorosisti de joasa speta,ofticati cu nu mai au sinecurile din cei 10 ani plini de mizerie.Se sparge buboiul cat de curand. A inceput sa supureze intens cu toate voltele fostului prezidel si al camarilei sale

n-ai inteles nimic. eu nu pup nicio tabara. dar,

prin comparatie cu orice alt partid din lumea intreaga (si includ si Africa), nu exista un partid mai infect si mai penal decat PSD-ul. daca s-ar face un clasament al partidelor cele mai corupte, PSD ar ocupa primul loc, iar urmatoarele 8-9 locuri ar rămane neocupate...
e prefect adevarat ca mi-a placut Basescu - stiu ca aici e frustrarea ta. mi-a placut pentru felul in care a dat peste rat tuturor astora pe care-i slugaresti tu. daca a incalcat legea, n-are decat sa plateasca - n-am sa plang eu de mila lui.
Zgonea a avut curajul sa ridice capul din mocirla PSD-ista si sa aibe o opinie. cum voi nu sunteti obisnuiti decat cu metodele staliniste de a face democratie, le-ati aplicat si in cazul lui. idem ati facut cu Ivan si Vanghelie, la fel o sa faceti cu oricare alt PSD-ist care va incalca "omerta" - legea vostra fundamentala.

adevarata fata a PSD

interviu document pt cum s-au facut legile zeci de ani in romania, o radiografie destul de clara pt cum se concep legile in parlamentul nostru. Grupuri de penali isi fac legi pentru linistea lor viitoare, pt a se asigura ca nu-i mai deranjeaza dna-ul sau ANI. Se incearca practic castrarea institutiilor implicate in actul de justitie

 

Legea aneranta

Legea aberanta de care vorbeste Zgonea exista. Nu se face caz de ea in mod explicit, dar se aplica. Altfel spus, legea este diluata (dilutia ne omoara peste tot) in toate articolele codului penal. Daca n-ar fi asa, cum ar fi posibil ca mult sinucisul miliardar Nastase sa fie condamnat doar pentru un termopan, Becali sa iasa din puscarie cu tetiera la gat ca scriitor de romane de dragoste ortodoxa, Diaconecu sa scape nepedepsit pentru circul sacilor cu bani la licitatia unei dintre cele mai mari intreprinderi din Romania (Oltchim), Dosarul Microsoft sa fie finalizat ca o comedie bufa , etc, etc., etc.
Tara saraca cu avocati competenti si hoti destepti.

 

Zorro cum era aia cu....

"Morcovi si ardei grasi"?https://www.youtube.com/watch?v=vdPPWr1nEZk In rest lectii de astea moraliste pregatite si inscenate sunt degeaba.

 

Am citit interviul lui Zgonea, si are perfecta dreptate in ce spune

In fruntea acestui partid s-au aciuat multi condamnati penal, urmariti penal sau altii care sprijina Coruptia."Jihadul antijustitie", asa cum il numeste Valeriu Zgonea, a ajuns in Parlamentul Romaniei care a propus 20 de initiative legislative ce dezincrimineaza fapte de coruptie, promovand hotia ca fiind o virtute in Romania.Jos Mafia pesedista-aldista. Shalom

 

Impresionant numarul de carti din biblioteca celui de-al 3-lea

om de stat roman :)))
Bun, este socialist, o sa-mi spuneti, la ce i-ar servi?
Va intreb si eu atunci, la ce ii servesc cele doua iconite socialisto-comunistuli acesta?

"Maine putem da o lege care stabileste ca in Romania hotia e virtute, trebuie sa stergem fiecare articol din Codul Penal."

Spor la "munca, tovarasi !!!
Hai fuguta, timpul trece, leafa merge !

Ca parlamentarii sunt capabili sa scoata orce lege inepta, asta a stie pana si ultimul puradel bronzat.

 

Nu este nevoie de lege!

In Romaia hotia este virtute , nu este nevoie de lege!
Cu astfel de ofociali ce ar putea fi!
Un lucru ar trebui sa nu uitam :I-am ales!
Au mai fost si altii si sigur vor mai fi! Oare de unde vin!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor