Presedintele Camerei Deputatilor va avea un consilier onorific de la Camera de Comert

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 19:49
1653 citiri
Presedintele Camerei Deputatilor va avea un consilier onorific de la Camera de Comert

Presedintele Camerei Deputatilor va avea un consilier onorific din partea Camerei de Comert si Industrie, cu rol in cooperarea celor doua institutii in privinta legislatiei economice.

Camera Deputatilor si Camera de Comert si Industrie a Romaniei au semnat joi un acord de parteneriat.

"Acordul face parte din strategia pe care mi-am propus-o de a aduce aceasta institutie cat mai aproape de dezbaterea din Parlament, astfel incat opiniile Camerei de Comert si Industrie sa fie ascultate de catre legislatori inainte de a se lua o decizie cu privire la un proiect de lege. Sa avem cat mai putine proiecte de lege care sa fie modificate in urmatorii ani.

Pe langa presedintele Camerei Deputatilor va exista un post de consilier onorific din partea Camerei de Comert si Industrie, astfel incat sa existe o cooperare intre cele doua institutii, cooperare care se coboara la nivelul comisiilor permanente. Acolo unde sunt proiecte de lege relevante, Camera de Comert si Industrie sa isi trimita punctul de vedere, astfel incat aceste proiecte de legi sa fie intelese si modificate in asa fel incat sa genereze valoare adaugata sectoarelor economice sau sociale", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie, Mihai Daraban, a adaugat ca institutia pe care o reprezinta incearca sa monitorizeze legislatia economica si sa fie cat mai aproape de decidentul politic.

"Vom detasa un om permanent la Camera Deputatilor, este chiar secretarul general adjunct al Camerei de Comert, Vlad Dumitru, care va functiona ca si consilier onorific pe langa presedintele Camerei Deputatilor", a spus Daraban.

Acordul de parteneriat are ca obiect realizarea unor activitati de cooperare intre Camera Deputatilor si Camera de Comert si Industrie a Romaniei in vederea sprijinirii mediului de afaceri.

Documentul intra in vigoare la data semnarii si este valabil pana la 15 decembrie 2016, iar daca una dintre parti nu notifica intentia de incetare a acordului, acesta se considera prelungit pe durata nedeterminata.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: AGERPRES