PSD a impins motiunea de cenzura dupa europarlamentare (Video)

Luni, 19 Mai 2014, ora 13:38
2027 citiri
PSD a impins motiunea de cenzura dupa europarlamentare (Video)
Foto: Digi24

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat, luni, ca birourile permanente reunite ale celor doua camere au decis ca motiunea de cenzura depusa de PNL va fi citita joi si dezbatuta si votata luni, la ora 16:00, a doua zi dupa alegerile pentru Parlamentul European.

Valeriu Zgonea a dat vina pe parlamentarii Opozitiei pentru intarzierea cu care se dezbate motiunea de cenzura, acuzandu-i ca nu au fost prezenti saptamana trecuta la sedinta la care s-a stabilit calendarul.

"Din punctul nostru de vedere, respectam procedurile. Obligativitatea cvorumului a existat si va exista, nu a fost niciun regulament incalcat, oamenii nu inteleg ca trebuie sa vii la seviciu", a mai declarat presdintele Camerei Deputatilor.

Valeriu Zgonea a sustinut ca el i-a convocat pe deputati "conform regulamentului" si a propus ca acelora care au lipsit "sa le taiem din bani".

Presedintele Camerei a refuzat sa comenteze faptul ca PNL sustine ca se incalca regulamentul prin depasirea numarului de zile prevazut pentru dezbaterea unei motiuni de cenzura, continuand sa ii acuze de "chiul" si "lipsa de responsabilitate" pe parlamentarii opozitiei.

"Joi, la ora 12, sper sa avem cvorum la plenul reunit pentru a putea citi motiunea opozitiei (...) Noi vom veni in asa fel incat sa nu fim acuzati ca daca ei sunt toti, noi nu suntem", a mai spus social-democratul.

Parlamentul decide daca motiunea de cenzura se dezbate inainte sau dupa 25 mai

Motiunea de cenzura a fost initiata de PNL si depusa marti. Dupa unele ezitari, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor au convocat Birourile permanente reunite marti, insa sedinta nu a avut cvorum, iar stabilirea calendarului prezentarii si dezbaterii acesteia a fost amanata pentru luni, la ora 12:00.

Conform Regulamentului, motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Din acest motiv, liberalii cerusera ca plenul reunit sa fie convocat tot luni pentru citirea motiunii, iar dezbaterea si votul asupra acesteia sa fie dat joi.

Intr-o conferinta de presa tinuta luni, dupa anuntul facut de Valeriu Zgonea, Crin Antonescu a declarat ca Victor Ponta se teme de o dezbatere cu privire la guvernarea sa, motiv pentru care a amanat discutarea si votarea motiunii dupa alegerile europarlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Zgonea motiune cenzura PNL, #motiune cenzura europarlamentare, #PNL motiune cenzura Ponta , #presedinte Camera Deputatilor