PSD isi ia Camera Deputatilor inapoi: Primul pas pentru revocarea lui Valeriu Zgonea (Video)

Marti, 17 Mai 2016, ora 16:22
6840 citiri
PSD isi ia Camera Deputatilor inapoi: Primul pas pentru revocarea lui Valeriu Zgonea (Video)
Foto: Ziare.com

Valeriu Zgonea e la un pas de a-si pierde functia de presedinte al Camerei Deputatilor, asta dupa ce fostii sai colegi din PSD au schimbat Regulamentul camerei inferioare a Parlamentului.

Dupa condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare cu suspendare a lui Liviu Dragnea, Zgonea i-a cerut presedintelui PSD sa plece de la sefia partidului. In cele din urma, chiar Zgonea a fost mazilit din PSD.

Cum nu s-a dat dus de la sefia Camerei Deputatilor si pesedistii nu il puteau inlatura de la sefia acestui for, fostii colegi de partid ai lui Zgonea au incercat sa schimbe regulile.

A fi sau a nu fi revocat de la Camera Deputatilor: Seful CCR vine cu lamuriri in cazul Zgonea

Comisia de Statut a Camerei Deputatilor a aprobat marti propunerea PSD de modificare a unui articol, astfel incat grupul social-democrat sa poata incepe demersurile de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor.

Decizia fost luata cu cinci voturi pentru si unul impotriva, relateaza Digi 24. Astfel, Zgonea a ramas fara sprijinul politic al grupului social-democrat.

A doua incercare

PSD a incercat si saptamana trecuta sa schimbe regulamentul. Sedinta a fost una cu scandal, dupa ce presa a descoperit ca doar patru dintre cei opt membri ai comisiei au fost prezenti, in ciuda faptului ca rezultatul indica sase voturi.

"Am fost sase din opt membri ai comisiei. S-a votat cu cinci la unu ceea ce se discutase in sedinta de martea trecuta (10 mai - n.r.). Nu e loc de interpretare, articolul 32 alin. 3 spune clar ca, acolo unde isi pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator isi pierde postul care l-a obtinut prin acest sprijin politic", a spus presedintele marti acestei comisii, Bogdan Niculescu-Duvaz, citat de Agerpres.

PSD, lasat in ofsaid de Zgonea: Cum incearca sa blocheze revocarea sa de la sefia Camerei Deputatilor

Valeriu Zgonea s-a declarat dezamagit de rezultatul votului, subliniind ca a cerut legalitate.

"Nu fac niciun comentariu pana cand nu vad acest document la biroul permanent. Schimbarile in componenta biroului permanent in Parlamentul Romanei trebuie sa fie facute cu respectarea legii - a regulamentului.

Nu am cerut decat un singur lucru - legalitate, legalitate, legalitate. Daca incalcam regulamentul, adica legea noastra, atunci ce putem sa cerem cetatenilor Romaniei? Daca lucrurile sunt legale si schimbam legea pentru un om, ce pot sa comentez?", a spus Valeriu Zgonea.

In continuare, punctul de vedere al comisiei va fi transmis birourilor permanente reunite.

#Valeriu Zgonea revocat, #Zgonea revocare Camera Deputatilor, #Zgonea revocat presedinte deputati , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
C
Cronos
rank 3
Daca Ro nu mai are mineri ptr mineriade PSD-istii