PSD isi ia Camera Deputatilor inapoi: Primul pas pentru revocarea lui Valeriu Zgonea (Video)

Marti, 17 Mai 2016, ora 16:22
6867 citiri
PSD isi ia Camera Deputatilor inapoi: Primul pas pentru revocarea lui Valeriu Zgonea (Video)
Foto: Ziare.com

Valeriu Zgonea e la un pas de a-si pierde functia de presedinte al Camerei Deputatilor, asta dupa ce fostii sai colegi din PSD au schimbat Regulamentul camerei inferioare a Parlamentului.

Dupa condamnarea definitiva la doi ani de inchisoare cu suspendare a lui Liviu Dragnea, Zgonea i-a cerut presedintelui PSD sa plece de la sefia partidului. In cele din urma, chiar Zgonea a fost mazilit din PSD.

Cum nu s-a dat dus de la sefia Camerei Deputatilor si pesedistii nu il puteau inlatura de la sefia acestui for, fostii colegi de partid ai lui Zgonea au incercat sa schimbe regulile.

A fi sau a nu fi revocat de la Camera Deputatilor: Seful CCR vine cu lamuriri in cazul Zgonea

Comisia de Statut a Camerei Deputatilor a aprobat marti propunerea PSD de modificare a unui articol, astfel incat grupul social-democrat sa poata incepe demersurile de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor.

Decizia fost luata cu cinci voturi pentru si unul impotriva, relateaza Digi 24. Astfel, Zgonea a ramas fara sprijinul politic al grupului social-democrat.

A doua incercare

PSD a incercat si saptamana trecuta sa schimbe regulamentul. Sedinta a fost una cu scandal, dupa ce presa a descoperit ca doar patru dintre cei opt membri ai comisiei au fost prezenti, in ciuda faptului ca rezultatul indica sase voturi.

"Am fost sase din opt membri ai comisiei. S-a votat cu cinci la unu ceea ce se discutase in sedinta de martea trecuta (10 mai - n.r.). Nu e loc de interpretare, articolul 32 alin. 3 spune clar ca, acolo unde isi pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator isi pierde postul care l-a obtinut prin acest sprijin politic", a spus presedintele marti acestei comisii, Bogdan Niculescu-Duvaz, citat de Agerpres.

PSD, lasat in ofsaid de Zgonea: Cum incearca sa blocheze revocarea sa de la sefia Camerei Deputatilor

Valeriu Zgonea s-a declarat dezamagit de rezultatul votului, subliniind ca a cerut legalitate.

"Nu fac niciun comentariu pana cand nu vad acest document la biroul permanent. Schimbarile in componenta biroului permanent in Parlamentul Romanei trebuie sa fie facute cu respectarea legii - a regulamentului.

Nu am cerut decat un singur lucru - legalitate, legalitate, legalitate. Daca incalcam regulamentul, adica legea noastra, atunci ce putem sa cerem cetatenilor Romaniei? Daca lucrurile sunt legale si schimbam legea pentru un om, ce pot sa comentez?", a spus Valeriu Zgonea.

In continuare, punctul de vedere al comisiei va fi transmis birourilor permanente reunite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Valeriu Zgonea revocat, #Zgonea revocare Camera Deputatilor, #Zgonea revocat presedinte deputati , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
C
Cronos
rank 3
Daca Ro nu mai are mineri ptr mineriade PSD-istii