PSD reuseste sa scape de Zgonea: Pas decisiv pentru demiterea de la sefia Camerei Deputatilor

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 14:11
5761 citiri
PSD reuseste sa scape de Zgonea: Pas decisiv pentru demiterea de la sefia Camerei Deputatilor
Foto: Ziare.com

Presedintele deputatilor, Valeriu Zgonea, poate fi revocat din functie, dupa un vot care a avut loc miercuri in plenul Camerei pentru schimbarea regulamentului.

Astfel, miercuri, a fost adoptat proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi, privind modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, care sa permita astfel revocarea lui Zgonea.

Au fost 204 voturi pentru acest proiect, unul impotriva si 88 de abtineri, relateaza News.ro. Modificarile care au trecut miercuri de Camera fac mult mai usoara misiunea PSD de a-l da jos pe Zgonea de la sefia deputatilor.

Sedinta de plen a fost condusa de vicepresedintele social-democrat Florin Iordache, dupa ce Valeriu Zgonea a anuntat de la tribuna Parlamentului ca modificarea Regulamentului este ilegala.

Acum, PSD mai are de asteptat putin pana cand scopul va fi atins. Proiectul de hotarare va fi trimis la Monitorul Oficial si abia dupa publicare vor putea fi incepute demersurile in urma carora Zgonea sa-si piarda functia.

Potrivit modificarilor din Regulament, social-democratii vor avea la dispozitie doua variante pe care le vor putea invoca in cererea de revocare: retragerea sprijinului politic sau propunerea de revocare din partea grupului care l-a propus initial. In ambele cazuri, insa, plenul Camerei Deputatilor trebuie sa dea un vot si abia din acel moment Valeriu Zgonea pierde definitiv functia de presedinte al Camerei.

Citeste mai multe despre incercarile PSD de a-l revoca pe Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea a inaintat, miercuri, catre Biroul Permanent al forului, un document de 9 pagini in care argumenteaza ca modificarea Regulamentului pentru revocarea sa din functie este "ilegala" pentru ca s-a facut fara a fi respectati pasii procedurali si aceasta hotarare trebuie rediscutata in comisii.

#Valeriu Zgonea revocat, #vot revocare Zgonea, #vot modificare Regulament Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Despaducherea. Va fi lunga si dureroasa. Căpușele comuniste