PSD si Tariceanu forteaza revocarea lui Zgonea inainte de alegeri - cum raspunde seful Camerei

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 21:43
8295 citiri
PSD si Tariceanu forteaza revocarea lui Zgonea inainte de alegeri - cum raspunde seful Camerei
Foto: Ziare.com

PSD incearca sa puna capat joi serialului "Zgonea, greu de demis". In acest demers, social-democratii i-ar fi cerut ajutorul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Intr-un document obtinut de Adevarul, se arata ca Tariceanu i-a cerut lui Valeriu Zgonea sa convoace Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere, joi, de la ora 14:00, pe ordinea de zi fiind inclus un punct ce ar putea avea drept consecinta debarcarea liderului deputatilor.

Zgonea a respins solicitarea lui Tariceanu, dar a propus, in schimb, o convocare a sedintei Birourilor Permanente pentru ziua de marti, adica la doua zile dupa alegerile locale. In plus, acesta a cerut si o intalnire cu liderul senatorilor pentru a discuta ordinea de zi.

De ce spunem ca se forteaza debarcarea lui Zgonea? Pentru ca parlamentarii se afla acum in vacanta pentru a se putea implica in campania electorala pentru alegerile locale, multi dintre acestia fiind candidati la primarii.

Astfel, exista riscul ca PSD sa piarda in urma alegerilor majoritatea confortabila pe care se bazeaza acum pentru a-l da jos pe Zgonea, dupa ce seful Camerei Deputatilor a fost demis cu scandal din partid pentru ca i-a cerut lui Dragnea sa plece in urma condamnarii definitive in Dosarul Referendumului.

Insa cum Zgonea a refuzat convocarea sedintei si regulamentul impune ca acest lucru sa fie facut de ambii sefi ai camerelor din Parlament, s-a apelat la o alta tehnica.

Regulamentul prevede ca Birourile Permanente pot fi convocate si cu acordul a cel putin cinci senatori si patru deputati, membri ai Biroului Permanent. Iar aceasta actiune a fost demarata in forta: deja au semnat cinci deputati PSD - Marian Neacsu, Florin Iordache, Rodica Nassar, Gabriel Vlase si Mircea Draghici. Mai ramane, asadar, sa semneze senatorii, iar aici PSD are sase reprezentanti in Biroul Permanent, deci nu ar trebui sa fie o problema.

"Operatiunea" de joi vine dupa ce PSD a incercat, in prima jumatate a lunii mai, sa schimbe regulamentul Camerei Deputatilor. Sedinta a fost una cu scandal, dupa ce presa a descoperit ca doar patru dintre cei opt membri ai comisiei au fost prezenti, in ciuda faptului ca rezultatul indica sase voturi.

Afla mai multe despre cum s-a desfasurat prima tentativa de demitere a lui Zgonea.

Putem spune ca asaltul social-democratilor era asteptat de Zgonea, avand in vedere ca acesta deja a inceput sa-si goleasca biroul de la Camerei Deputatilor.

F.N.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Zgonea revocare Camera Deputatilor, #Tariceanu revocare Zgonea, #Zgonea revocat alegeri locale , #presedinte Camera Deputatilor