Ramas fara functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Zgonea sesizeaza CCR

Marti, 14 Iunie 2016, ora 19:07
6122 citiri
Ramas fara functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Zgonea sesizeaza CCR
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea, dat jos, luni, de la sefia Camerei Deputatilor, a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse saptamana trecuta Regulamentului camerei, care au dus si la revocarea sa.

Acesta a declarat pentru News.ro ca a sesizat CCR cu privire la modificarile prin care presedintele forului isi poate pierde mandatul si prin pierderea sprijinului politic, cum este si cazul sau.

Sesizarea a fost facuta de Valeriu Zgonea in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, inainte de a fi revocat din functie. Curtea Constitutionala va judeca pe data de 21 iunie sesizarea.

Proiectul de hotarare de modificare si completare a Regulamentului Camerei Deputatilor a fost adoptat miercurea trecuta, sedinta fiind condusa de vicepresedintele social-democrat Florin Iordache, dupa ce presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, s-a restras, precizand ca nu poate conduce o sedinta prin care se incalca grav Regulamentul.

Potrivit modificarilor din Regulament, exista doua variante pentru revocarea unui presedinte al Camerei: retragerea sprijinului politic sau propunerea de revocare din partea grupului care l-a propus initial.

Valeriu Zgonea a pierdut, luni, functia de presedinte al Camerei Deputatilor si membru al Biroului Permanent dupa ce a fost revocat din functie, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD.

Fostul premier Victor Ponta s-a autopropus pentru functia vacanta de sef al deputatilor, insa social-democratii au decis, in sedinta, ca Florin Iordache sa ramana presedinte interimar pana in noiembrie, cand vor avea loc alegerile parlamentare.

#Zgonea CCR Regulament Camera, #Zgonea CCR revocare camera, #Zgonea revocare Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor