Scandal in Parlament: Votul pe revocarea lui Zgonea, contestat chiar din PSD

Marti, 10 Mai 2016, ora 15:29
4408 citiri
Scandal in Parlament: Votul pe revocarea lui Zgonea, contestat chiar din PSD
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Scandalul legat de functia lui Valeriu Zgonea continua, de data aceasta cu acuzatii de frauda la vot in Comisia de statut din Parlament. Un deputat PSD spune ca el nu a votat, dar votul lui ar fi fost luat in calcul cand s-a decis inlaturarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Jurnalistii prezenti la Parlament au numarat ca doar patru dintre cei opt membri ai comisiei au fost prezenti, in ciuda faptului ca rezultatul indica sase voturi, relateaza Digi 24.

Zgonea nu se da dus de la sefia Camerei si acuza o restauratie: Incepe sa se vada disperarea!

Marti la amiaza, presedintele Comisiei pentru statut, Bogdan Niculescu-Duvaz, a anuntat Zgonea este la un pas de a ramane fara scaunul de sef al camerei Deputatilor. Duvaz a explicat ca in cazul lui Zgonea se aplica articolul 32, alineat 3 din Statutul senatorilor si deputatilor, care spune ca odata cu retragerea sprijinului politic, un senator sau un deputat pierde de drept functia detinuta cu sprijinul partidului.

Duvaz a precizat ca totul este doar o chestie de procedura din acest moment, iar Birourile Permanente au doar misiunea de a constata ceea ce au primit de la Comisia de Statut.

O reactie a venit si de la Valeriu Zgonea, care a precizat ca va ataca decizia dupa ce ajunge la Birourile Permanente.

#Zgonea comisie statutul deputa ilor, #Zgonea presedinte Camera Deputatilor, #Zgonea comisie Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor