Valeriu Zgonea, audiat la DNA in dosarul Liei Olguta Vasilescu - UPDATE (Video)

Vineri, 13 Mai 2016, ora 11:05
2725 citiri
Valeriu Zgonea, audiat la DNA in dosarul Liei Olguta Vasilescu - UPDATE (Video)

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a ajuns, vineri dimineata, la DNA, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul Liei Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

UPDATE: La iesirea de la audieri, Valeriu Zgonea a precizat ca a dat o declaratie, dar a refuzat sa ofere mai multe detalii despre dosarul in cauza.

"Nu comentez nimic. Sunt martor intr-un dosar care e in desfasurare. (...) Sunt martor, am facut o declaratie publica. La fel ca orice cetatean, am fost citat, m-am prezentat. Prezenta mea aici arata ca nimeni nu e mai presus de lege", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat daca dosarul are legatura cu faptul ca in 2012 el era director de campanie, Valeriu Zgonea a refuzat sa raspunda, precizand ca DNA este "institutia care face comunicarea".

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, este acuzat ca si-a folosit influenta ca vicepresedinte al PSD Dolj pentru a obtine sponsorizari de la oameni de afaceri pentru campania electorala din 2012 si ca a primit apoi mita in calitate de primar.

Olguta Vasilescu a scapat de arestul la domiciliu, pe 6 aprilie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a admis contestatia, fara sa dispuna vreo alta masura impotriva ei.

Olguta Vasilescu scapa de arestul la domiciliu

Judecatorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca Lia Olguta Vasilescu poate fi cercetata in stare de libertate, dupa ce Tribunalul Bucuresti decisese, pe 31 martie, plasarea in arest la domiciliu a primarului Craiovei.

Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, in arest la domiciliu

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

In scopul obtinerii acestor foloase, ea s-ar fi folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

Astfel, Vasilescu ar fi primit "donatii" in valoare de 135.907 euro, constand in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei.

Intr-un context diferit, in cursul anului 2014, Lia Olguta Vasilescu, aleasa primar al Craiovei, ar fi pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, mai sustine DNA.

Membru PSD din 2007, presedinte al organizatiei municipale PSD Craiova, precum si vicepresedinte al PSD la nivel national, Lia Olguta Vasilescu anuntase inca de la sfarsitul anului trecut ca va candida pentru un nou mandat, iar sondajele de opinie realizate atat de PSD, cat si de catre contracandidatii sai o indicau castigatoare.

Citeste si:
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, 28 septembrie, la România TV, că social-democrații nu vor face o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură va...
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 28 septembrie, că actuala criză politică este "minoră" faţă de criza care va fi generată de creşterea preţurilor la energie și gaze....
Sursa: NEWS.RO