Zgonea a fost audiat cateva ore la DNA UPDATE Avocatul lui n-a vrut sa confirme calitatea de suspect

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 13:35
10987 citiri
Zgonea a fost audiat cateva ore la DNA UPDATE Avocatul lui n-a vrut sa confirme calitatea de suspect
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie.

Potrivit surselor judiciare citate de televiziunile de stiri, Zgonea are calitate de suspect, fiind acuzat de fapte de coruptie.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor a venit insotit de avocat, cu putin timp inainte de ora 11:00, iar la intrarea in sediul institutiei anticoruptie nu a facut declaratii jurnalistilor, astfel ca nu se stie oficial in ce calitate a ajuns la DNA.

Surse citate de Realitatea TV sustin ca fostul presedinte al Camerei Deputatilor ar fi acuzat de trafic de influenta.

UPDATE - Zgonea a iesit de la audieri in jurul orei 13:35, insa fara a face vreo declaratie. Avocatul sau a precizat ca ancheta este intr-un stadiu incipient si ca nu este cazul sa faca acum declaratii.

Surse citate de televiziunile de stiri sustin ca Zgonea ar fi primit o suma de 52.000 de lei din partea unui om de afaceri, in anul 2013, pentru ca fiica acestuia din urma sa fie numita in functia de secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor.

Valeriu Zgonea a mai fost audiat la DNA si pe 13 mai 2016, in calitate de martor, in dosarul primarului de atunci al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

"Prezenta mea aici arata ca nimeni nu e mai presus de lege", a mai spus atunci Zgonea.

Acesta a fost deputat PSD 16 ani, in perioada 2000-2016, dupa care nu a mai candidat. A fost presedinte al Camerei in perioada 2012-2016, fiind revocat din functie pe 13 iunie, anul trecut.

F.N.

#Zgonea audiat DNA, #Valeriu Zgonea DNA Ploiesti, #Zgonea suspect DNA Ploiesti, #Zgonea dosar coruptie , #presedinte Camera Deputatilor