Valeriu Zgonea nu mai este, oficial, presedintele Camerei Deputatilor

Luni, 13 Iunie 2016, ora 16:46
3863 citiri
Valeriu Zgonea nu mai este, oficial, presedintele Camerei Deputatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Valeriu Zgonea nu mai este, oficial, presedintele Camerei Deputatilor, dupa ce plenul acestui for a luat act luni, prin vot, de vacantarea functiei.

Biroul Permanent a transmis, anterior, Camerei Deputatilor decizia de vacantare a postului de conducere, iar plenul a suspus votului aceasta hotarare. S-au dat 167 de voturi pentru si 32 impotriva.

Urmeaza ca Biroul Permanent sa se intruneasca pentru a numi un presedinte interimar al Camerei Deputatilor.

Surse citate de televiziunile de stiri spun ca acesta va fi Florin Iordache (PSD), vicepresedinte al forului. De altfel, el a fost cel care a prezidat sedinta de luni.

Cu putin timp inainte de votul in plen, Victor Ponta a anuntat ca isi va depune candidatura la presedintia Camerei Deputatilor in sedinta Comitetului Executiv al PSD, care va avea loc marti.

"I-am spus domnului Dragnea ca intentionez, si maine la CEXn, si miercuri la grup, sa-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte multi colegi care mi-au zis ca e bine pentru PSD si pentru Parlament acest lucru si o sa vedem ce se intampla la vot", a spus deputatul PSD, potrivit News.ro.

Jurnalistii l-au intrebat daca este sustinut si de Liviu Dragnea, iar fostul premier a spus ca spera asta. "Vedem maine la vot, eu sper totusi sa ma sustina in primul rand Liviu si dupa aceea toti ceilalti colegi", a spus deputatul PSD.

La randul sau, presedintele PSD Liviu Dragnea a comentat ironic anuntul lui Ponta: "Daca s-a autopropus, nici nu mai votam".

Vezi cum a reusit PSD sa il debarce pe Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor

Afla si cum a incercat Zgonea sa isi amane plecarea

D.T.

#Zgonea revocat Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza schmit
schmit
rank 5
Cu albanezul de gorj in "scaun" ar avea shanse mari PSD sa piarda