Zgonea: Angajarea raspunderii Guvernului, marti - nu este program de guvernare (Video)

Vineri, 07 Martie 2014, ora 13:26
1383 citiri
Zgonea: Angajarea raspunderii Guvernului, marti - nu este program de guvernare (Video)

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca angajarea raspunderii Guvernului pe noul program va avea loc marti, in Parlament, precizand totodata ca noul program nu este unul de guvernare ci o completare la cel de guvernare din decembrie 2012.

"Voi convoca, luni, la ora 13.00 Biroul Permanent Reunit, solutia cea mai simpla fiind ca, marti, la ora 15.00, sa fie angajarea raspunderii Guvernului. Daca in trei zile nu se depune motiunea de cenzura, aplicarea programului sau declaratiei de politica generala intra in vigoare", a spus deputatul PSD.

Acesta a citit, pe parcursul declaratiei, din articolul 114 al Constitutiei Romaniei, privind "angajarea raspunderii Guvernului", mentionand de mai multe ori ca Opozitia are optiunea motiunii de cenzura, in termen de 3 zile de la angajarea raspunderii.

"Este un program, e diferit de un program de guvernare. Este strict program, angajarea raspunderii. Obligatia noastra este sa convocam birourile permanente reunite. Sunt doua lucruri diferite.

(...) Daca Parlamentul considera ca acest program nu indeplineste obiectivele Guvernului stabilite prin programul de guvernare, atunci depune o motiune de cenzura", a explicat Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca noul program, pe care l-a numit "program de actiune", poate sa aiba oricate teme din vechiul program de guvernare.

Intrebat dupa care program guverneaza actualul Executiv, Valeriu Zgonea a raspuns: "Dupa programul de guvernare din decembrie 2012".

"Vorbim despre programul de guvernare din decembrie 2012, si acest program care completeaza programul de guvernare", a spus deputatul PSD.

Programul Guvernului Ponta 3 a fost facut public - vezi documentul

Programul politic adoptat, joi, de Guvernul Ponta 3, a fost trimis vineri la Parlament, urmand ca noul Executiv sa isi angajeze saptamana viitoare raspunderea.

Documentul contine 140 de pagini, spre deosebire de programul de Guvernare al USL, cu care a pornit la drum Guvernul Ponta 2 in decembrie 2012 si care avea doar o treime.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii
conti
rank 5
Zgonea: Angajarea raspunderii Guvernului, marti - nu este program ..