Ziare.com

Zgonea, cearta cu jurnalistii in Parlament: Nu se pot lua decizii de fata cu presa

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 19:23

   

Zgonea, cearta cu jurnalistii in Parlament: Nu se pot lua decizii de fata cu presa
Prima sedinta a Comisiei pentru codul electoral s-a desfasurat miercuri fara accesul jurnalistilor, seful Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, care conduce grupul de lucru, spunand ca "nu se pot lua deciziile de fata cu presa".

Zgonea a asigurat, inainte de sedinta, ca presa va avea acces la dezbateri, insa, la intrarea in sala, el a spus ca ziaristii vor avea acces timp de cinci minute, pentru "oportunitati de imagini", arata Mediafax.

Liderul deputatilor a explicat ca exista o decizie a Parlamentului referitoare la accesul presei la sedinte, adaugand ca Regulamentul de functionare al Comisiei de cod electoral a fost distribuit.

"Am vazut ca in 2008 si 2004 s-a facut un proiect de hotarare pentru aprobarea conditiilor generale privind accesul reprezentantilor mijloacelor de informare in masa la lucrarile comisiei comune si, daca vreti, sincer, l-am copiat pe acelasi. Adica dezbaterile cand le avem pe text ramanem intre noi, in rest presa este invitata fara nicio problema, oportunitati la inceput, la sfarsit un presedinte sau un vicepresedinte pe temele care sunt agreate de toata lumea comunica presei, asa cum s-a facut in ultimii ani fara nicio problema", a declarat Zgonea.

El a fost rugat de jurnalisti sa ii lamureasca daca au voie sau nu in sala, pe parcursul sedintelor. "Pe aceleasi principii care au fost in ultimii 20 de ani, nimic in plus", a spus evaziv Zgonea, mentionand ca va raspunde la intrebari dupa incheierea dezbaterilor.

"Nu ne impiedicati cu nimic, dar nu se pot lua deciziile de fata cu presa. Nici la Guvern nu aveti oportunitate. Asa se lucreaza in toata lumea, sa stiti. Haideti sa nu facem dintr-o comisie care are un rol important in societate in acest moment sa facem o ambitie personala a unor colegi care vor sa stea", a adaugat seful comisiei.

La sfarsitul sedintei, Zgonea a sustinut o conferinta de presa in care a prezentat ce s-a discutat in comisie. Despre incidentul legat de accesul presei, liderul deputatilor a mentionat ca "comisia pune in aplicare ce a stabilit Parlamentul, care a stabilit ca avem sedinte inchise".

Totusi, Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca "sedintele comisiilor Camerei Deputatilor sunt publice, cu exceptia cazurilor in care plenul acestora prevede altfel". O astfel de mentiune se regaseste si in Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Cod electoral pana pe 30 iunie

Totodata, Valeriu Zgonea a precizat ca modificarile aduse codului electoral, care vizeaza alegerea presedintelui Romaniei, a membrilor Parlamentului si a alesilor locali, vor fi finalizate pana la sfarsitul sesiunii parlamenatre, adica pana pe 30 iunie, si trimise la Monitorul Oficial.

Seful deputatilor a precizat ca toate partidele sunt de acord ca numarul de parlamentari sa fie restrans, insa nu exista un consens in ceea ce priveste alegerile la nivelul administratiei locale.

"Unii vor alegeri in doua tururi, altii vor ca presedintii de consiliu judetean sa nu fie ales prin vot direct ca primarul", a spus Zgonea. Acesta a declarat ca parlamentarii au timp pana pe 15 martie sa depuna amendamente.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2760 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

din pacate, oameni ca Zgonea chiar au impresia ca fac treaba.

de exemplu Ponta.

 

Cine-i Zgonea ?

Zgonea daca nu-i fudul, parca nu-i Zgonea destul !

In alte tari sedintele sunt transmise in direct!!

Unde-s cei de la Charlie sa faca un desen cu teasta lui Zgonea goala si poluata doar de un singur neuron??

Este musai ca presa sa lupte sa aibe dreptul sa asculte toate mugetele din parlament!

 

Nu se fereste de presa, ci de electorat.

Zgonea mai vrea mandate de trantor de lux, nu i-a placut la strung.

Zgonea,un fel de vanghelie cu care este de fapt "coleg"...

Cel mai probabil de prostie crasa si imbecilitate ridicata la rang parlamentar de niste ticalosi ca ponta sau dragnea.Cum nu-i vezi Doamne!

 

Haideti tovarase Zgonea! Nu va mai tineti atat de tzantzos!

O sa va confunde socialistii cu vreu UDMRist :)))
Nu va mai faceti ca lucrati: se vede ca mimati.
Nu este shpan deloc!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor