Zgonea: Daca PSD nu sustine respingerea Legii amnistierii, renunt la sefia Camerei

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 18:24
6897 citiri
Zgonea: Daca PSD nu sustine respingerea Legii amnistierii, renunt la sefia Camerei
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat, luni, ca va renunta la functia de presedinte al acestui for legislativ daca parlamentarii social-democrati nu vor sustine demersul de respingere a Legii amnistierii si gratierii.

"Trebuie sa luam masuri. Eu am anuntat de foarte mult timp ca dupa alegeri in prima saptamana punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei si gratierii dar si ridicarea imunitatii pentru toti cei 3 parlamentari. PSD trebuie sa aiba curajul politic de a nu se mai lasa aratat cu degetul de catre o opozitie a carei singure calitate e ca a reusit sa ne demonizeze", a scris Zgonea pe contul sau de Facebook.

Dragnea, despre esecul lui Ponta: Legea amnistiei si gratierii poate a inclinat balanta (Video)

"Cred ca a sosit momentul sa punem capat ipocriziei politice, care ne-a pus partidul iar pe defensiva morala: PSD nu este perfect, dar asta nu face opozitia mai buna. In perceptia populara insa, noi am pierdut: mai precis, au existat ezitari in ceea ce priveste zona justitiei si PSD a antagonizat oamenii de pe urma acestui lucru", a adaugat Zgonea.

El i-a rugat pe toti colegii sai social-democrati sa sustina acest demers. "Trebuie sa ascultam vocea oamenilor si sa demonstram ca suntem un partid modern de centru-stanga, care are curajul sa actioneze. In cazul in care colegii mei nu sustin acest demers, sunt dispus sa renunt la functia de Presedinte al Camerei Deputatilor.

Iohannis: Voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi!

Eu am inteles semnalul romanilor, ii invit si pe colegii mei sa iesim din stampila pe care abia asteapta sa ne-o puna concurenta noastra. E important ca PSD sa dea un semnal de seriozitate", a mai spus Zgonea.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca reprezentantii PSD si ai celorlalte formatiuni din coalitie vor vota, marti, in Parlament, pentru "respingerea definitiva" a legii amnistiei si gratierii si pentru incuviintarea cererilor Justitiei.

Deputatii nu au reusit, pe 27 octombrie, sa se pronunte prin vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita, sedinta de plen fiind suspendata din lipsa de cvorum, dupa ce presedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat ca erau prezenti doar 152 de parlamentari.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, la inceputul lunii, prelungirea pana la 18 noiembrie a termenului de depunere a raportului Comisiei juridice in privinta cererii arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Adam.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, joi, sa trimita la Comisia juridica solicitarea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Mircea Rosca (PL), cu termen pentru raport pana marti, urmand ca acest raport sa intre in plen tot marti.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Valeriu Zgonea demisie amnistie adoptare, #Zgonea demisie amnistie adoptata, #Zgonea demisie presedinte Camera deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii