Zgonea, despre deputatul spagar prins in flagrant: Este o rusine, sper ca isi va da demisia

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 20:49
2755 citiri
Zgonea, despre deputatul spagar prins in flagrant: Este o rusine, sper ca isi va da demisia

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a spus joi seara ca ar fi onorabil ca deputatul PC prin in flagrant luand mita sa isi dea demisia din Parlament, adaugand ca acest caz este o rusine pentru Legislativ.

Cererea de arestare a deputatului de Buzau Gheorghe Coman a fost trimisa comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

Astfel, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a convocat pentru vineri, la ora 10.00, Comisia juridica pentru a analiza cererea Parchetului de pe langa ICCJ in cazul deputatului Gheorghe Coman, membrii comisiei avand un termen de trei zile pentru elaborarea raportului.

"Sper ca domnul deputat Coman va avea decenta si onorabilitatea sa-si dea demisia din Parlamentul Romaniei, ca sa nu punem Parlamentul Romaniei intr-o situatie delicata", a spus Zgonea.

DNA cere arestarea deputatului spagar si fugar

Acesta considera ca "este o rusine" faptul ca deputatul PC Gheorghe Coman este parlamentar al Romaniei.

"Este clar, este o rusine ce s-a intamplat si este o rusine ca un astfel de cetatean a ajuns in Parlamentul Romaniei", a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea a precizat si ca nu a fost vorba despre un flagrant, ci o cerere a Ministerului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive.

Deputat prins in flagrant in timp ce lua spaga: a fugit de la locul faptei

La randul sau, deputatul Gheorghe Coman a declarat, joi seara, dupa iesirea din sediul DNA Ploiesti, ca este nevinovat si ca nu crede ca parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

Parlamentarul PC a stat la sediul DNA timp de trei ore, insa a refuzat sa faca alte comentarii referitoarel a acuzatiile care i se aduc, informeaza Mediafax

Coman a fost prins in flagrant in timp ce lua mita pentru a mentine in functie o persoana din conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau. Mai mult, acesta a fugit de sub nasul procurorilor in momentul in care a fost prins luand spaga, dar a fost prins la o zi distanta, pe teritoriul judetului Prahova.

Parlamentarul conservator de Buzau este cercetat de DNA pentru ca si-a folosit influenta pe care o avea gratie functiei de presedinte al organizatiei judetene PC Buzau pentru a obtine bani, servicii si diverse bunuri pentru sine sau pentru partid. Cel care l-a denuntat pe parlamentar a fost chiar reprezentantul DSVSA caruia i-a cerut spaga. Mita ceruta de Gheorghe Coman consta in bani sau produse necesare pentru organizarea evenimentelor de partid la nivel judetean.

Astfel, deputatul a fost prins in flagrant in momentul in care i-a cerut angajatului din conducerea DSVSA sa achite jumatate din nota de plata aferenta unui eveniment al organizatiei judetene Buzau a PC, si anume 3.140 de lei.

Angajatul DSVSA a sesizat DNA, iar pe fir au intrat procurorii, care i-au organizat un flagrant parlamentarului. Cand s-a vazut incoltit de procurorii anticoruptie, deputatul a incercat sa fuga cu masina, pentru a sustrage raspunderii.

In varsta de 44 de ani, Gheorghe Coman a fost ales deputat din partea PP-DD in Colegiul uninominal 5 din judetul Buzau. In martie 2013, acesta a migrat de la partidului lui Dan Diaconescu la cel al lui Dan Voiculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zgonea deputat flagrant, #Zgonea demisie deputat spaga, #deputat PC flagrant spaga, #Gheorghe Coman arestare DNA, #deputat PC spaga , #presedinte Camera Deputatilor