Zgonea, despre sefia la Camerei Deputatilor: Nu m-am nascut presedinte

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 20:32
1257 citiri
Zgonea, despre sefia la Camerei Deputatilor: Nu m-am nascut presedinte

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, ca in cazul in care Curtea Constitutionala va analiza sesizarea PDL privind revocarea din functie a Robertei Anastase si va decide ca a fost vorba de o decizie neconstitutionala, el isi va putea face datoria si din alta functie.

Valeriu Zgonea a declarat ca o eventuala decizie a Curtii Constitutionale referitoare la revenirea in functie a Robertei Anastase se aplica, nu se comenteaza, dar numai dupa ce va fi analizata de Comisia Juridica si de plen.

"Decizia Curtii se aplica, nu se comenteaza. Eu astept sa vad explicatia si o voi pune in aplicare. Nu se poate comenta o decizie a Curtii. La nivel politic poti sa faci anumite considerente, eu ca presedinte al Camerei Deputatilor sunt obligat, ca in momentul in care aceasta vine, sa o trimit Comisiei juridice pentru a face modificarile de rigoare. Nu mai trebuie sa interpretam noi, sa judecam noi deciziile Curtii Constitutionale, sunt alti actori politici care pot face asta", a spus acesta.

Zgonea a subliniat ca daca ar pierde presedintia Camerei Deputatilor nu ar avea nicio problema ca politician.

"Spre deosebire de alti colegi ai mei, eu nu m-am nascut pe functia de presedinte si nici nu numar 70 egal cu 180. Daca vointa plenului va fi de a schimba presedintele cu alt presedinte sa stiti ca eu, personal, ca politician nu am o problema. Pot sa imi fac foarte bine datoria de parlamentar si din alta functie. Este o functie trecatoare pentru toti cei care am intrat in politica", a precizat acesta.

Valeriu Zgonea este presedinte al Camerei Deputatilor din iulie, dupa ce Roberta Anastase a fost revocata din functie, cu 160 de voturi pentru si unul impotriva.

Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a sustinut, miercuri, dupa decizia CCR care a declarat ca legea care scoate de sub controlul Curtii hotararile Parlamentului este neconstitutionala, ca CCR se poate pronunta pe sesizarile privind inlocuirea Robertei Anastase si a lui Vasile Blaga.

"Daca exista sesizare, deci ei se pot pronunta. Sunt depuse sesizarile noastre care au fost amanate. Orice sesizare care este la Curte, CCR trebuie sa dea un raspuns. Ca orice hotarare a Parlamentului este supusa controlului Curtii. Ele au fost respinse ca fiind inadmisibile, nu ca nu sunt corecte. Sunt sesizarile acolo, nu stiu cand le va da curs", a declarat Toader, dupa ce Curtea Constitutionala a admis contestatia PDL privind legea care scoate de sub controlul Curtii hotararile Parlamentului.

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Nicuşor Dan: "Bucureştenii vor plăti 164 de lei pentru căldură, aşa cum plătesc şi azi" Care e condiția anunțată de primar pentru menținerea prețului gigacaloriei
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat, vineri, 3 decembrie, după o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, care a avut loc la Palatul Victoria, că bucureştenii vor plăti în...
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...