Zgonea, despre sesizarea liberalilor la CCR: O incercare falsa de a crea subiecte

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 18:55
2926 citiri
Zgonea, despre sesizarea liberalilor la CCR: O incercare falsa de a crea subiecte
Foto: Ziare.com

Decizia PNL de sesizare a Curtii Constitutionale pe tema votului referitor la urmarirea penala a lui Victor Ponta este "o incercare disperata de a crea false subiecte, pentru a atrage atentia ca ar avea activitate in vacanta parlamentara", a declarat, vineri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Sesizarea celor de la PNL este doar o incercare disperata de a crea false subiecte pentru a atrage atentia ca ar avea activitate in vacanta parlamentara, chiar daca in timpul sesiunii liberalii nu au avut niciun fel de obiectii cu privire la aspectele invocate acum. Tocmai de aceea, nu pot sa nu ma intreb de ce PNL are abia astazi revelatii privind Constitutia, la mai bine de o luna de la votul dat in plenul Camerei in cazul domnului Victor Ponta si dupa ce nu au contestat in niciun fel modificarile adoptate la Regulamentul Camerei Deputatilor", spune presedintele Camerei.

PNL ataca la CCR votul din Parlament de respingere a urmaririi penale a lui Ponta (Video)

Presedintele Camerei Deputatilor se intreaba daca demersul PNL la CCR este determinat de "vestile foarte bune venite din partea INS, care arata ca economia merge bine, ca preturile au scazut" sau de faptul ca "actuala majoritate a reparat toate nedreptatile comise impotriva romanilor de cei care astazi incearca cu disperare sa ajunga la putere deghizati in liberali".

PNL va contesta la Curtea Constitutionala votul din plenul Camerei Deputatilor privind respingerea inceperii urmaririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese.

Anuntul privind depunerea contestatiei la CCR a fost facut, vineri, de prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban.

Orban a declarat, intr-o conferinta de presa, ca decizia de respingere a urmaririi penale incalca grav prevederile constitutionale, iar, in cazul in care contestatia va fi admisa de CCR si se constata ca practic respingerea urmaririi penale s-a facut in baza unor prevederi neconstitutionale, votul va fi reluat.

Concret, PNL contesta la CCR atat hotararea Parlamentului din 9 iunie privind respingerea solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, cat si prevederile alin. (7) al art. 157 din Regulamentul Camerei Deputatilor, care au stat la baza deciziei plenului. PNL contesta faptul ca in plenul Camerei nu s-a supus la vot cererea procurorilor de anchetare a premierului, ci raportul Comisiei juridice care propunea ca plenul sa nu ceara urmarirea penala, in baza artocilului 157 din regulament.

La votul din Camera Deputatilor asupra urmaririi penale a lui Victor Ponta au fost prezenti 351 de deputati, din totalul de 387, numarul de voturi valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare privind respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta, iar 120 de voturi au fost "impotriva". Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zgonea contestatie PNL Ponta, #Zgonea atac PNL , #presedinte Camera Deputatilor