Zgonea explica de ce s-a tinut de mana cu vicepremierul chinez: As fi apreciat ceva mai multa deschidere

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 16:09
4244 citiri
Zgonea explica de ce s-a tinut de mana cu vicepremierul chinez: As fi apreciat ceva mai multa deschidere
Foto: Facebook Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, spune ca a stat de mana cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli pentru ca gestul face parte din cultura tarii acestuia.

"Dragi prieteni, am observat reactii virulente la una dintre fotografiile cu vicepremierul chinez. Poate ar trebui sa fim mai atenti la ce presupune cultura altor state si sa renuntam la a mai privi lumea prin lentila ingusta a ceea ce ne este familiar", a scris Valeriu Zgonea pe Facebook.

Prietenie pana la capat: Valeriu Zgonea s-a tinut de mana cu vicepremierul chinez

"Inaintea unor comentarii si articole care vor sa vanda senzationalul, as fi apreciat o minima documentare si ceva mai multa deschidere fata de un gest specific altor culturi", adauga Zgonea, care a postat si doua fotografii in care Barack Obama si George Bush jr. apar in situatii asemanatoare impreuna cu sefi de stat straini.

Valeriu Zgonea a reactionat astfel la comentariile facute in zona online si in presa dupa ce a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie oficiala in care se tine de mana cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli.

O delegatie condusa de vicepremierul chinez Zhang Gaoli a venit joi la Bucuresti pentru discutii cu Guvernul Romaniei. De partea romana, discutiile au fost conduse de vicepremierul Liviu Dragnea.

Prim-vicepremierul Zhang Gaoli, este suspectat de tortura, genocid si crime impotriva umanitatii. El este acuzat ca in timpul mandatului sau de secretar adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, si din municipiul Tianjin, a organizat cateva campanii dure pentru eradicarea gruparii Falun Gong, actiune inceputa in 1999 de Jiang Zemin si soldata cu moartea a zeci de mii de practicanti, precum si intemnitarea si torturarea a catorva zeci de milioane.

Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se afla acum sub investigatia World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG).

Liderul delegatiei chineze care vine in Romania, suspectat de tortura si genocid

Victor Ponta si Zhang Gaoli au avut o intrevedere in Statele Unite, cu ocazia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

"Sunt foarte fericit ca veti vizita tara mea, dar imi pare foarte rau ca nu voi fi acolo, pentru a va intampina personal. Sa fiti sigur, insa, ca vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Parlamentului va asteapta si sunt sigur ca veti avea o vizita de succes", i-a spus Ponta vicepremierului chinez, in timpul discutiei.

Ponta regreta ca nu il va primi la Bucuresti pe oficialul chinez suspectat de genocid

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Valeriu Zgonea reactie mana vicepremier, #Zgonea apara gest mana, #Zgonea apara gest vicepremier , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, ceaveti domne cu toarasu tractorist Zgornea dela S M Teu ?
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Din cate stiu eu chinezilor nu le prea place sa-i atingi si accepta