Zgonea explica de ce s-a tinut de mana cu vicepremierul chinez: As fi apreciat ceva mai multa deschidere

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 16:09
2296 citiri
Zgonea explica de ce s-a tinut de mana cu vicepremierul chinez: As fi apreciat ceva mai multa deschidere

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, spune ca a stat de mana cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli pentru ca gestul face parte din cultura tarii acestuia.

"Dragi prieteni, am observat reactii virulente la una dintre fotografiile cu vicepremierul chinez. Poate ar trebui sa fim mai atenti la ce presupune cultura altor state si sa renuntam la a mai privi lumea prin lentila ingusta a ceea ce ne este familiar", a scris Valeriu Zgonea pe Facebook.

Prietenie pana la capat: Valeriu Zgonea s-a tinut de mana cu vicepremierul chinez

"Inaintea unor comentarii si articole care vor sa vanda senzationalul, as fi apreciat o minima documentare si ceva mai multa deschidere fata de un gest specific altor culturi", adauga Zgonea, care a postat si doua fotografii in care Barack Obama si George Bush jr. apar in situatii asemanatoare impreuna cu sefi de stat straini.

Valeriu Zgonea a reactionat astfel la comentariile facute in zona online si in presa dupa ce a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie oficiala in care se tine de mana cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli.

O delegatie condusa de vicepremierul chinez Zhang Gaoli a venit joi la Bucuresti pentru discutii cu Guvernul Romaniei. De partea romana, discutiile au fost conduse de vicepremierul Liviu Dragnea.

Prim-vicepremierul Zhang Gaoli, este suspectat de tortura, genocid si crime impotriva umanitatii. El este acuzat ca in timpul mandatului sau de secretar adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, si din municipiul Tianjin, a organizat cateva campanii dure pentru eradicarea gruparii Falun Gong, actiune inceputa in 1999 de Jiang Zemin si soldata cu moartea a zeci de mii de practicanti, precum si intemnitarea si torturarea a catorva zeci de milioane.

Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se afla acum sub investigatia World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG).

Liderul delegatiei chineze care vine in Romania, suspectat de tortura si genocid

Victor Ponta si Zhang Gaoli au avut o intrevedere in Statele Unite, cu ocazia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

"Sunt foarte fericit ca veti vizita tara mea, dar imi pare foarte rau ca nu voi fi acolo, pentru a va intampina personal. Sa fiti sigur, insa, ca vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Parlamentului va asteapta si sunt sigur ca veti avea o vizita de succes", i-a spus Ponta vicepremierului chinez, in timpul discutiei.

Ponta regreta ca nu il va primi la Bucuresti pe oficialul chinez suspectat de genocid

Citeste si:
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
Noi tensiuni au izbucnit în USR după ce mai mulți membri incomozi din filiala Diaspora au fost excluși din partid ca urmare a alegerilor pentru șefia filialei. Aceștia susțin că fostul...
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...