Zgonea ii da replica lui Basescu: Un om demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 23:10
4775 citiri
Zgonea ii da replica lui Basescu: Un om demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a raspuns, miercuri seara, comentariilor facute de presedintele Traian Basescu, care l-a numit "smenar" si a spus ca ar trebui sa demisioneze pentru amendamentele aduse Codului Penal.

In replica, Zgonea a precizat pentru Mediafax ca "un om care a fost demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii, mai ales atunci cand minte si dezinformeaza".

Zgonea: Basescu ar trebui sa faca curatenie si la el in ograda, consilierii lui fac politica

"Sunt dezamagit de faptul ca presedintele continua sa dezinformeze in legatura cu modificarile aduse Codului penal. Parlamentarii vor putea fi in continuare cercetati atat pentru coruptie, cat si pentru situatiile in care se afla in conflict de interese. I-am explicat toate aceste elemente presedintelui in scrisoarea pe care i-am trimis-o, sperand, cu buna-credinta, ca va renunta la atacuri, in momentul in care va constata ca sunt nejustificate", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Totodata, Zgonea l-a indemnat pe presedinte sa apeleze la mijloace institutionale pentru a-si arata dezacordul fata de amendamentele aduse, marti, de parlamentarii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

Zgonea: Basescu minte si dezinformeaza

"Din pacate, vad ca domnul presedinte a raspuns cerandu-mi demisia. Un om care a fost demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii, mai ales atunci cand minte si dezinformeaza. Refuz alte polemici. Fac apel la domnul presedinte sa actioneze prin parghiile institutionale pe care le are la dispozitie pentru a-si exprima opozitia fata de modificarile aduse Codului penal si sa nu mai faca rau Romaniei", a adaugat Valeriu Zgonea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, tot miercuri seara, ca a incercat sa previna reactiile venite din plan extern privind modificarile Codului Penal, ca l-a sunat pe Zgonea pentru asta si ca i-a trimis si o scrisoare in acest sens.

Basescu avertizeaza: Categoric, trebuie sa uitam de Schengen. Zgonea, un smenar - Sa demisioneze!

"Cu astfel de etichete, o tara nu poate avansa in credibilitate in UE. Oamenii astia au facut un mare rau Romaniei. Dincolo de actiunea parlamentarului de rand, au fost trei mari responsabili: Ponta, care a avut o presiune enorma de la baronimea locala sa amputeze ANI si DNA ca institutii care pot sa-i prinda, Antonescu - acelasi tip de presiune si un om care s-a comportat - ma scuzati - ca un smenar, iar acesta este Zgonea. (...) Zgonea a manipulat votarea a doua legi care nu erau pe ordinea de zi si care nu aveau aviz CSM, desi vizau institutii parte a sistemului de justitie. Eu cred ca Zgonea ar trebui sa demisioneze", a declarat presedintele statului roman la B1 Tv.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Valeriu Zgonea demisie Basescu, #Zgonea Basescu Cod Penal , #presedinte Camera Deputatilor