Zgonea, intrebat daca exista riscul ruperii USL: Nu am castigat la loto ca sa am premonitii

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 21:08
1452 citiri
Zgonea, intrebat daca exista riscul ruperii USL: Nu am castigat la loto ca sa am premonitii
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost intrebat, miercuri seara, la Parlament, daca exista riscul ruperii USL in acest moment, el raspunzand ca nu are aceasta informatie si ca nu a castigat la loto ca sa aiba premonitii.

"Nu stiu. Nu am aceasta informatie. Nu am castigat la loto ca sa pot sa am o premonitie. Daca as castiga la loto, inseamna ca am avut o premonitie", a spus Zgonea.

In ceea ce priveste comisia parlamentara de ancheta in "cazul Calarasi" pe care a anuntat-o, Zgonea a precizat ca de obicei ceea ce anunta el se si intampla.

"Acum om trai si om vedea", a mai spus Zgonea.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, ca in urma reuniunii USL nu s-a luat o decizie in ceea ce priveste comisia de ancheta ceruta de PSD, dar s-a convenit ca la nivelul PNL sa se adopte in cel mai scurt timp o hotarare in aceasta privinta.

"Intalnirea din aceasta dupa-amiaza a fost buna, cu o serie de clarificari, lamuritoare, urmand ca in cel mai scurt timp sa existe la nivelul PNL o discutie, sa avem o decizie si apoi aceasta decizie o vom comunica partenerilor din alianta", a declarat Pocora.

De asemenea, purtatorul de cuvant al PNL a precizat ca cei trei ministri liberali prezenti in Biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, "nu au avut mandat, deci nici calitatea de a lua o decizie pe acest subiect".

"Ei erau prezenti acolo in alt context, erau prezenti in Parlament pentru a asista la angajarea raspunderii Guvernului pe Legea descentralizarii", a mai precizat Pocora.

Anterior, surse participante la intalnire declarasera ca presedintele PSD, premierul Victor Ponta, si presedintele PNL, Crin Antonescu, nu au ajuns "inca" la un acord in ceea ce priveste comisia legata de "cazul Calarasi".

Victor Ponta, Liviu Dragnea si Gabriel Oprea au plecat de la sediul USL fara a face declaratii presei, in timp ce Crin Antonescu a mai ramas un timp in cladire. La plecare, nici Antonescu nu a facut declaratii presei. De asemenea, Radu Stroe a parasit sediul USL fara a face declaratii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, anterior intalnirii de la USL, ca nici el, nici liderii grupurilor parlamentare liberale nu avusesera pana atunci o discutie cu premierul Victor Ponta despre constituirea unei comisii de ancheta pe "cazul Calarasi", subiectul putand fi discutat in prima reuniune USL.

Liderul PNL a fost intrebat daca a avut o discutie cu Victor Ponta legata de constituirea comisiei de ancheta la nivelul Camerei Deputatilor si Senatului in "cazul Calarasi".

"Nu am avut inca nici eu, nici liderii grupurilor parlamentare o discutie cu domnul Victor Ponta legata de constituirea acestei comisii parlamentare de ancheta. Acest subiect ar putea fi discutat in prima reuniune a USL. Singura discutie pe care am avut-o cu primul ministru a fost legata de comisia CEC din comisia de buget-finante, cu care am fost de acord si asupra careia s-a convenit", a declarat Antonescu.

PNL este de acord cu infiintarea unei comisii de ancheta in ceea ce priveste retrocedarile agricole din judetul Calarasi, a anuntat, marti, premierul Victor Ponta, dupa ce a avut o discutie telefonica, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, cu presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Premierul afirmase anterior ca a discutat cu liderii grupurilor parlamentare pentru infiintarea unei comisii de ancheta in "cazul Calarasi", deoarece comisia de la Senat are o alta misiune, respectiv analiza activitatii CEC Bank.

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat insa marti pentru MEDIAFAX ca nici el, nici Puiu Hasotti, liderul senatorilor liberali, nu au fost contactati pe tema infiintarii comisiei de ancheta anuntate de catre premierul Victor Ponta.

Scutaru a mai precizat ca nici liderul PNL Crin Antonescu nu a avut o discutie pe aceasta tema cu premierul Victor Ponta.

Dupa aceasta declaratie, Ponta a fost astepat de jurnalisti la iesirea din biroul presedintelui Camerei Deputatilor si informat ca mai multi parlamentari PNL nu stiu de infiintarea acestei comisii. "Pai, inca nu au apucat sa discute (liberalii-n.red.), acuma am vorbit, aici", a spus premierul.

El a aratat ca a vorbit la telefon cu liderul PNL, Crin Antonescu, si ca acesta a fost de acord.

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri la pranz, ca pana la acel moment nu exista un acord al PNL pentru o comisie privind "cazul Calarasi", el mentionand insa ca liberalii sunt deschisi sa discute acest subiect in USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Zgonea comisie loto premonitie, #Zgonea comisie ancheta Basescu, #Zgonea PNL ancheta Basescu , #presedinte Camera Deputatilor