Zgonea, lui Reding: Reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei, prioritatile Romaniei

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 17:41
2764 citiri
Zgonea, lui Reding: Reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei, prioritatile Romaniei

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, s-a intalnit marti la Bruxelles cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, carora le-a transmis "angajamentul ferm al autoritatilor romane de a continua procesele de reforma la care s-a angajat".

"Fie ca este vorba despre reforma in Justitie, fie despre avansarea procesului de integrare, Romania isi va respecta toate angajamentele asumate", a declarat Valeriu Zgonea, se arata intr-un comunicat de presa.

"In acest context, discutia cu doamna comisar Viviane Reding a reprezentat un bun prilej pentru a reafirma ca reforma sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei, precum si indeplinirea obiectivelor in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare reprezinta prioritati politice majore pentru Romania. (...) Presedintele Camerei Deputatilor a asigurat-o pe doamna comisar Viviane Reding ca Parlamentul Romaniei va acorda prioritate legilor care vizeaza reforma in Justitie, astfel incat sa se poata trece cat mai repede la implementarea acestor masuri", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

"Mi-am exprimat speranta ca raportul Comisiei Europene, care va fi publicat la sfarsitul anului in curs, va reflecta respectarea de catre Romania a angajamentelor asumate in dialogul cu Comisia. Numirea la Justitie a unui ministru independent, care provine din randul magistratilor, reprezinta o dovada a angajamentului nostru in aceasta directie", a afirmat presedintele Camerei.

Pe de alta parte, discutiile cu presedintele Parlamentului European, domnul Martin Schulz, s-au concentrat in jurul obiectivului principal al institutiilor statului roman in ceea ce priveste avansarea procesului de integrare europeana, in toate domeniile de activitate.

"Am avut o vara politica fierbinte la Bucuresti, dar asa cum am aratat si in cadrul dezbaterii de la Parlamentul European pe care am avut-o luna trecuta la Strasbourg, Parlamentul si Guvernul Romaniei au respectat Constitutia si valorile democratice, indiferent de evolutiile politice care au avut loc la noi in tara", a declarat Valeriu Zgonea, la finalul intrevederii cu Schulz.

Astfel, presedintele Camerei Deputatilor a apreciat echilibrul de care a dat dovada Parlamentul European in aceasta privinta si i-a transmis domnului Schulz ca Romania conteaza in continuare pe sprijinul Parlamentului European pe dosarele prioritare pentru tara noastra: libera circulatie a persoanelor si consolidarea pietei interne, sprijinul politic pentru deblocarea deciziei privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen, extinderea Uniunii Europene, avansarea parcursului european al Republicii Moldova sau sinergia Marii Negre.

La finalul intrevederii, in virtutea mentinerii si consolidarii relatiilor de cooperare dintre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European, Valeriu Zgonea i-a adresat invitatia domnului presedinte Schulz de a sustine un discurs pe teme de politica europeana la sfarsitul lunii octombrie, in fata plenului reunit al Parlamentului Romaniei.

Citeste si:
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...
Traseism, la rang de artă. Mai mulți primari care au trădat PSD se reîntorc în partid „sătui de umilinţe, de păcăleli şi de bătaia de joc a liberalilor”
Traseism, la rang de artă. Mai mulți primari care au trădat PSD se reîntorc în partid „sătui de umilinţe, de păcăleli şi de bătaia de joc a liberalilor”
Patru primari din Giurgiu, plecați din PSD pentru a candida din partea PNL, se reîntorc în PSD spunând că sunt „sătui de umilinţe, de păcăleli şi de bătaia de joc a liberalilor”....