Zgonea: Nu ne-am nascut cu imunitate, nu traim cu imunitate si nu o sa moara nimeni cu imunitate

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 18:59
2482 citiri
Zgonea: Nu ne-am nascut cu imunitate, nu traim cu imunitate si nu o sa moara nimeni cu imunitate

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a spus ca parlamentarii nu s-au nascut cu imunitate si nici "nu o sa moara nimeni cu imunitate".

Deputatul PSD a precizat ca, in sedinta de luni, in Parlament se va lua act de raportul comisiei juridice privind incompatibilitatea deputatului PNL Petre Roman, potrivit Mediafax.

Valeriu Zgonea sustine ca imunitatea reprezinta "o piatra de moara la gatul politicienilor" si ca vrea eliminarea sa de catre Ministerul Public, care "evite pe viitor sa avem astfel de discutii".

Cu ce idei s-a dus Ponta la Iohannis: Imunitatea parlamentara si votul in diaspora

"Nu stiu in care registru sa semnez, as semna de astazi sa scap de aceasta imunitate. Nu ne avantajeaza cu nimic si nu cred ca trebuie sa avem discutii cu privire la analiza unui dosar, ca e pe fond, ca e pe forma, un dosar facut de instanta la adresa unui politician. Nu il avantajeaza cu nimic pe un politician in 2015 ca are imunitate stabilita prin Constitutie, dar sunt suta la suta convins ca nu clasa politica trebuie sa ia aceasta decizie.

(...) Nu vreau sa mai fiu intrebat de presa cu privire la actiunea in justitie la adresa unui parlamentar, nu ne-am nascut cu imunitate, nu traim cu imunitate si nu o sa moara nimeni cu imunitate, sa fie foarte clar acest punct de vedere, pe care s-ar parea ca multi nu l-au inteles.

Sustin intru totul, dar nu sunt de acord ca politicienii sa-si faca ei legea, ci vreau un proiect facut de societatea civila si Ministerul Public. Deputatii vor sa scape de aceasta corvoada, sa fie intrebati daca-l voteaza sau nu-l voteaza", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

Macovei ii cere ajutorul lui Ponta: Imunitatea parlamentarilor trebuie ridicata in cel mult 48 de ore

ANI cere Camerei revocarea lui Petre Roman: Cum a reusit sa-si piarda functia de deputat

Pe 12 ianuarie, Agentia Nationala de Integritate a cerut Camerei Deputatilor sa constate revocarea din functie a deputatului PNL Petre Roman, dupa ce raportul prin care acesta a fost gasit in incompatibilitate nu a fost contestat in termenul prevazut de lege, ramanand astfel definitiv.

Petre Roman nu mai are cale de atac in procesul cu ANI - Isi va pierde mandatul

Raportul MCV pentru Romania a fost publicat - Critici pentru Avocatul Poporului si Parlament

Raportul MCV pentru Romania, care a fost publicat miercuri, lauda progresele inregistrate de tara noastra, insa critica Parlamentul, pe care il acuza ca pune piedici justitiei, dupa ce a refuzat sa ridice imunitatea pentru politicienii care au probleme cu legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Valeriu Zgonea imunitate, #Zgonea imunitate parlamentari , #presedinte Camera Deputatilor