Zgonea: Nu putem sa ne luam jucariile si sa plecam. Cine nu e in stare sa plece din Guvern!

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 13:05
2569 citiri
Zgonea: Nu putem sa ne luam jucariile si sa plecam. Cine nu e in stare sa plece din Guvern!
Foto: Evenimentul Zilei

Un om care vrea sa fie presedinte nu trebuie sa mearga pe principiul "divide et impera", spune presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Social-democratul declara ca PSD si PNL nu trebuie sa-si spele rufele in public.

"Nu putem sa ne certam dupa un an, sa ne luam jucariile si sa plecam", a afirmat acesta la RFI Romania. Zgonea respinge ideea unui purtator de cuvant al USL, idee avansata de liberalul Crin Antonescu.

Valeriu Zgonea ii cere presedintelui PNL, Crin Antonescu, sa discute problemele in interiorul USL: "I-am spus si aseara domnului Antonescu, problemele pe care le are trebuie sa le rezolve in cadrul Uniunii Social Liberale. Eu nu apreciez si nici premierul Victor Ponta, nici colegii mei social-democrati sau conservatori nu apreciem acest mod de lucru care era tipic Aliantei D.A., de a spala rufele in public.

Toate chestiunile, sincopele de etapa, informatiile care apar in presa si pun presiune asupra USL trebuie discutate strict in cadrul Uniunii Social Liberale, acolo se armonizeaza toate conflictele de idei si apoi vii cu acelasi mesaj coerent".

Presedintele Camerei Deputatilor apreciaza ca "un om care vrea sa fie presedintele statului si care vrea sa schimbe modelul pe care l-am avut in ultimii noua-zece ani de zile si care a fost un model rau din punctul meu de vedere, ca tanar politician sau ca om al acestei societati, "divide et impera" nu este un model pentru societatea romaneasca si n-a fost niciodata.

Crin Antonescu este un om al dialogului si al consensului, pentru ca asa trebuie sa fie un presedinte, modern, european, al statului roman. Astfel de abordari, indiferent cine-l sfatuie nu sunt foarte, foarte, foarte bune nici pentru PNL, nici pentru USL, pentru ca avem intr-o balanta mai multe avantaje si mai multe castiguri si de imagine si de respect din partea societatii".

"Nimeni nu e obligat sa stea la guvernare"

Valeriu Zgonea spune ca "aceasta Uniune Social Liberala n-a fost facuta pentru orgoliul unuia dintre participanti, ci pentru romani (...). Nu putem sa stam orgoliosi acum, sa fim suparati, ne luam jucariile si plecam. I-am explicat si aseara si i-am spus ca intotdeauna vor exista sincope, intotdeauna vor exista orgolii, pentru ca avem doua grupuri parlamentare foarte mari (...). Dar noi trebuie sa gasim acea modalitate de a-i aduce pe toti la masa si a-i convinge care sunt ratiunile pentru care le recomandam un anumit tip de conduita si de actiune politica".

Social-democratul declara ca cine nu e capabil sa lucreze, nu e obligat sa ramana la guvernare: "Obligatia noastra este sa ducem mandatul pana la capat. Nu putem sa ne certam dupa un an de zile, sa ne luam jucariile si sa plecam. In spatiul public, astfel de manifestari nu fac bine societatii, pentru ca oamenii sunt obisnuiti iarasi cu acelasi tip de politica pe care au dezavuat-o si au condamnat-o prin vot in 2012. Nu mai vor scandaluri, ei vor oameni care sa lucreze pentru ei. Cei care sunt in stare sa lucreze trebuie sa ramana la guvernare, cei care nu sunt in stare pot sa plece. Nu e nimeni obligatoriu sa stea la guvernare, dar aceasta este obligatia noastra, am venit la guvernare, ne respectam angajamentele".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Realitatea TV, referindu-se la acuzatiile reciproce dintre el si Victor Ponta, ca "este indecent" sa mai pozeze in cuplu politic in fata cetatenilor, iar conferinte de presa impreuna nu vor mai face, cerand premierului sa desemneze un purtator de cuvant al USL.

Citeste mai multe despre Zgonea: Nu putem sa ne luam jucariile si sa plecam! pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Zgonea Antonescu USL, #Zgonea purtator cuvant USL , #presedinte Camera Deputatilor