Zgonea nu se da dus de la sefia Camerei si acuza o restauratie: Incepe sa se vada disperarea!

Marti, 10 Mai 2016, ora 08:35
5701 citiri
Zgonea nu se da dus de la sefia Camerei si acuza o restauratie: Incepe sa se vada disperarea!
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sustine ca in acest moment preocuparea cea mai mare in Parlament este pentru "o restauratie" si isi indeamna colegii parlamentari "sa treaca legile necesare pentru progresul general" si sa respinga "modificarea unor legi care ar insemna un regres".

"Restauratie vs Progres. Aceasta imi pare miza ultimelor zile si saptamani si e incredibil cat de departe sunt capabili unii sa mearga de dragul restauratiei... incepe sa se vada disperarea!

Din pacate, se aplica principiul 'mergem inainte, ca inainte era mai bine', cel putin pentru unii privilegiati. Societatea avanseaza si e important ca si clasa politica sa avanseze in ritmul ei macar. Asta daca mai are ambitia de a fi un reper in societate, un motor al dezvoltarii, un model si un ghid pentru cetateni.

Ma uit stupefiat cum in timp ce oameni mor in bratele sistemului de sanatate, in timp ce Guvernul trebuie sa faca investitii, in Parlament lipseste o majoritate pentru legi importante: pachetul de legi pentru achizitii publice, legea vizand retrocedarile si altele", a scris Zgonea, luni seara, pe Facebook.

El a subliniat ca, in prezent, preocuparea cea mai mare in Parlament este pentru "restauratie", adaugand ca romanii merita "solutii noi".

"Preocuparea cea mai mare acum in Parlament e pentru o restauratie, pornind de la legile vizand Codul Penal, modificarea statutului deputatilor si senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese si mergand pana la propunerea de renastere a unor structuri apuse.

Romanii merita idei noi, solutii noi, actiune, nu lamentari. USL a fost o solutie buna in 2012, dar tara merita ceva nou, adaptat timpului, in 2016. Amintesc ca atunci cand am votat acest guvern ne-am asumat 2 lucruri:

1. O perioada de 'reflectie interna' a partidelor - adica, in cazul PSD, de modernizare bazata pe 3 principii - decenta, integritate, responsabilitate si

2. Sprijin politic profesionist catre acest guvern de tranzitie astfel incat - neimplicat in lupta politica - sa duca mai departe un proiect de modernizare a tarii, un proiect de bunastare pentru populatie! Nu se vad nici 1 nici 2 si e pacat", a adaugat Zgonea.

El a precizat ca trebuie recredibilizata institutia parlamentara si ca romanii au nevoie de progres, iar Romania trebuie sa fie o poveste de succes "si pana in noiembrie si dupa".

"Invit toti colegii din Parlament sa facem ce e corect pentru tara, dincolo de perioada electorala: sa trecem legile necesare pentru progresul general (nu cele pentru satisfactia individuala), sa respingem modificarea unor legi care ar insemna un regres, si sa recredibilizam astfel institutia parlamentara.

Romania are nevoie mai mult ca oricand de responsabilitate si echitate: romanii vor progres, evolutie spre un viitor mai bun, nu restauratie, adica o complacere in retetele gresite ale trecutului! Colegilor mei le reinnoiesc apelul: putem sa indreptam impreuna coloana vertebrala parlamentara si sa recredibilizam institutia Parlamentului, inainte sa nu fie prea tarziu si Romania sa pice, in anii urmatori, cu efecte in 2019/2020, in plasa populismului politic de pe urma falimentului politicii clasice!", a mai scris Zgonea.

Dragnea: Zgonea e ghidat de stapanii lui, e fortat. A fugit cu scaunul Camerei Deputatilor

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca a convenit cu Victor Ponta sa nu mai vorbeasca public despre preluarea functiei de presedinte al Camerei Deputatilor "pana nu se elibereaza locul".

"Am convenit cu Victor Ponta sa nu discutam subiectul asta public (daca Ponta va prelua sefia Camerei Deputatilor - n.red.) pana cand nu se elibereaza locul, pentru ca deocamdata suntem intr-o situatie complet atipica in care este un cetatean care ocupa functia de presedinte al Camerei a fugit cu scaunul.

Functia de presedinte al Camerei Deputatilor a fost asumata de catre PSD, el a fost acolo propus de PSD. Dupa ce a fost exclus de PSD, teoretic, in mod firesc, trebuia sa isi dea demisia. Am inteles de la colegii mei astazi ca au inceput demersurile pentru schimbarea Regulamentului, se poate intampla rapid, intr-o saptamana, maximum doua, pentru a nu mai exista niciun fel de posibilitate de contestare.

Astazi au depus amendamentul la comisie, maine se convoaca comisia, trebuia sa se convoace astazi, dar iar s-a blocat intr-o procedura. Cred ca maine se tine sedinta si cat de curand urmeaza votul in Camera Deputatilor", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

PSD, lasat in ofsaid de Zgonea: Cum incearca sa blocheze revocarea sa de la sefia Camerei Deputatilor

Zgonea nu renunta la sefia Camerei Deputatilor: Ma voi opune pana la capat acestui jihad antijustitie

A fi sau a nu fi revocat de la Camera Deputatilor: Seful CCR vine cu lamuriri in cazul Zgonea

De asemenea, Dragnea a adaugat ca a convenit cu Ponta sa vina in echipa de campanie, ceea ce s-a si intamplat, adaugand ca ei doi au "o relatie de nota 10".

Presedintele PSD a subliniat ca Valeriu Zgonea nu vrea sa renunte la functia de presedinte al Camerei, pentru ca "actioneaza la comenzi" si este "ghidonat de stapanii lui".

"Nu sunt sigur cine sunt acestia (stapanii lui Zgonea - n.red.), sunt tot felul de zvonuri, dar se vede cu ochiul liber pentru cine are o bruma de experienta politica si pentru cine il cunoaste totusi, si noi il cunoastem, el nu e el. Actioneaza la comenzi, practic este fortat sa incerce sa tina cat mai mult acea functie. Nu imi dau seama de ce", a mentionat Dragnea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Zgonea acuza PSD restauratie, #Zgonea presedinte Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor