Promisiunea lui Zgonea: Prioritatea pentru noua sesiune parlamentara

Miercuri, 26 August 2015, ora 21:09
2208 citiri
Promisiunea lui Zgonea: Prioritatea pentru noua sesiune parlamentara
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat, miercuri, pe o retea sociala ca in sesiunea parlamentara care urmeaza prioritatea sa si a PSD va fi adoptarea legii votului prin corespondenta.

"Eu cred ca fiecare cetatean al Romaniei are aceleasi drepturi si trebuie tratat cu acelasi respect de catre stat. De aceea, in aceasta sesiune parlamentara, una dintre prioritatile legislative ale PSD si ale mele personal va fi adoptarea legii votului prin corespondenta.

Vom trata cu maxima seriozitate si responsabilitate acest subiect, asa cum am facut si in cazul legii alegerilor locale si parlamentare si a legii privind finantarea partidelor, pentru ca dreptul de a vota liber si in siguranta nu trebuie sa fie facultativ intr-un stat democratic", a scris pe Facebook Valeriu Zgonea.

Votul prin corespondenta, din nou in discutii la Parlament

In aceste conditii, presedintele Camerei Deputatilor anunta ca va prezenta, saptamana viitoare, "un set de principii" care sa genereze un dialog intre societatea civila, celelalte partide si asociatiile romanesti din afara tarii.

"E important sa obtinem consensul asupra adoptarii legii votului prin corespondenta sau a votului electronic, un proiect esential pentru democratia din Romania", a punctat Zgonea.

Valeriu Zgonea a mai spus ca a auzit de mult prea multe ori faptul ca "dreapta tine cu diaspora, iar stanga nu", dar ca acest lucru nu se observa in gesturile politicienilor.

"Marea lor sustinere nu s-a intins insa mai departe de a specula electoral si politicianist o imensa greseala facuta in 2014. Dincolo de vorbele lor goale si de incompetenta, tot guvernul social-democrat a fost cel care, de exemplu, a eliminat taxele consulare pentru eliberarea certificatelor de nastere pentru copiii romani nascuti peste hotare", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

A.G.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vot corespondenta Valeriu Zgonea, #lege vot corespondenta, #prioritate sesiune parlamentara vot corespondenta , #presedinte Camera Deputatilor