Zgonea, trimis la Comisia pentru drepturile omului. Va fi coleg cu Remus Cernea si Elena Udrea

Marti, 21 Iunie 2016, ora 16:18
3098 citiri
Zgonea, trimis la Comisia pentru drepturile omului. Va fi coleg cu Remus Cernea si Elena Udrea
Foto: Facebook / Valeriu Zgonea

Biroul Permanent al Camerei a decis marti trimiterea lui Valeriu Zgonea, acum deputat neafiliat, ca membru in Comisia pentru drepturile omului, motivul invocat fiind acela ca respectiva comisie are cel mai mic numar de membri.

"S-a stabilit ca deputatul neafiliat, domnul Zgonea, intra la Comisia pentru drepturile omului, intrucat la drepturile omului au fost cele mai putine locuri ocupate sub aspectul membrilor componenti ai acestei comisii.

Este ceva normal care trebuia stabilit, Biroul Permanent este cel care stabileste comisiile pentru deputatii neafiliati. Priviti aspectul formal si nu alt aspect de alta natura", a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, la finalul sedintei Biroului Permanent.

Locuri disponibile mai erau la alte doua comisii - administratie publica, respectiv industrii si servicii -, dar conducerea Camerei, controlata de PSD, a decis trimiterea lui Valeriu Zgonea la drepturile omului.

Printre colegii de comisie ai fostului presedinte al Camerei Deputatilor se numara alti doi deputati neafiliati (fara apartenenta la un grup parlamentar): Remus Cernea si Elena Udrea.

Valeriu Zgonea a fost recent exclus din PSD, dupa ce a cerut public demisia lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul"Referendumul".

De asemenea, deputatii PSD si aliatii lor din Parlament au modificat regulamentul Camerei Deputatilor pentru a-l putea inlatura pe Zgonea din functia de presedinte.

Valeriu Zgonea a pierdut prin vot, in urma cu aproape 10 zile, functia de sef al Camerei, in locul sau fiind propus de PSD Florin Iordache, care va ramane interimar pana la alegerile din toamna.

Zgonea nu s-a lasat si a contestat revocarea sa la Curtea Constitutionala. Decizia CCR a fost amanata marti pentru data de 28 iunie.

#Zgonea comisie drepturile omului, #Zgonea revocat presedinte Camera Deputatilor , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Cernea, Zgonea, Udrea, ... lunga este lista eroilor neamului