Zi maraton la Camera Deputatilor - cand sunt audiati ministrii desemnati

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 09:39
2012 citiri
Zi maraton la Camera Deputatilor - cand sunt audiati ministrii desemnati

Deputatii s-au reunit joi, la ora 9:00, in speranta ca pana la miezul noptii toate procedurile vor fi incheiate pentru instalarea noului Parlament si audierea ministrilor din Guvernul Ponta2.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca se va vota rapid raportul comisiei de validare a mandatelor celor 412 alesi la 9 decembrie. Exista si doua exceptii: Petre Roman, plecat in strainatate, si Andrei Condurateanu, care a suferit un accident. Amandoi isi vor valida mandatele si vor depune juramantul mai tarziu.

In schimb, mandatul lui Florin Paslaru a fost si el validat, in ciuda opozitiei manifestate de Agentia Nationala de Integritate.

Deputatul Paslaru a fost validat - ANI merge cu Parlamentul la CCR

"Nu e singurul caz, mai sunt si altii care se afla in proceduri(...) Lasam Justitia sa iti faca treaba", a declarat Zgonea, adaugand ca si-a rugat colegii, in special pe cei noi, "sa fie foarte atenti la completarea declaratiilor de avere si interese, sa nu ne trezim peste cateva luni ca ANI ii va declara incompatibili".

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca "are speranta" ca Guvernul va veni in aceasta seara la Parlament cu programul de guvernare si lista ministrilor anuntata miercuri, astfel incat, dupa incheierea formalitatilor pentru instalarea in functii a noilor deputati, sa inceapa audierile in comisii.

O estimare facuta de jurnalisti arata ca depunerea juramantului tuturor deputatilor va dura cel putin 7 ore. Alte cateva ore vor fi necesare pentru constituirea legala a comisiilor.

Senatul incheie toate procedurile similare in jurul pranzului, in conditiile in care numarul senatorilor este mult mai mic.

"Estimez in jurul orei 23:30 sa finalizam toate audierile", a mai spus Zgonea, precizand ca vor fi utilizate inclusiv sali de la Senat pentru ca sunt mult mai multi parlamentari.

Intrebat daca se teme de o competitie din partea Opozitiei pentru sefia Camerei, Valeriu Zgonea a spus ca "este decizia lor", adaugand: "Sunt foarte satisfacut ca cele 3 grupuri ale USL m-au reconfirmat, este o mare responsabilitate".

Valeriu Zgonea a admis ca numarul mare de parlamentari produce probleme in functionarea Camerei, de aceea vor fi luate masuri logistice, inclusiv inchirierea unor sali suplimentare.

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Ghilotina
rank 5
un parlament dublu , menit sa aiba o majoritate zdrobitoare