De ce a fost exclus Zgonea din PSD: Iata reprosurile oficiale

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 07:44
3753 citiri
De ce a fost exclus Zgonea din PSD: Iata reprosurile oficiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus din PSD pentru "manifestarile individualiste" prin care a incercat dezbinarea partidului si pentru ca "nu a respectat disciplina democratica", excedand procedura dezbaterii interne.

Conform hotararii Comitetului Executiv National al PSD din 27 aprilie, obtinuta de News.ro, la sedinta au participat 61 din cei 70 de membri cu drept de vot, care au decis in unanimitate excluderea lui Valeriu Zgonea din partid.

Lui Zgonea i s-a reprosat, potrivit documentului, situatia creata de declaratiile si actiunile publice indreptate impotriva PSD, precum si "manifestarile individualiste prin care s-a incercat crearea unui climat de instabilitate si dezbinare in partid, in pragul alegerilor locale".

Comisia Nationala de Etica, Integritate si Arbitraj a PSD a facut un raport din care a rezultat ca Valeriu Zgonea "nu a respectat disciplina democratica a PSD, excedand prin actiunile sale procedura dezbaterii interne din cadrul partidului, apreciind injust si declarand public ca partidul se afla pe marginea prapastiei, nerespectand linia generala a partidului si agenda politica a acestuia".

Zgonea a fost acuzat de incalcarea unor prevederi ale Codului de Etica si Conduita, precum si a regulilor si principiilor de buna practica in activitatea politica si/sau administrativa.

Hotararea de excludere a lui Valeriu Zgonea din PSD este semnata de catre presedintele partidului, Liviu Dragnea, si secretarul general, Marian Neacsu.

Zgonea contesta excluderea din PSD: Sa ne uitam putin la legalitatea deciziei!

Pe 27 aprilie, Comitetul Executiv National al PSD a decis excluderea lui Valeriu Zgonea din partid, ce ocupa atunci functia de presedinte executiv al partidului. Zgonea a fost exclus din PSD dupa ce i-a sugerat presedintelui PSD, Liviu Dragnea, ca ar trebui sa renunte la functie pentru ca a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul.

#Zgonea motiv exclus PSD, #Zgonea excludere PSD , #PSD