Sa fie daramat zidul de la Palatul Parlamentului: Primarul interimar al Capitalei sustine initiativa

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 20:19
3791 citiri
Sa fie daramat zidul de la Palatul Parlamentului: Primarul interimar al Capitalei sustine initiativa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava (PNL), si deputatul Ovidiu Raetchi (PNL) saluta initiativa presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD), in legatura cu deschiderea gardului de la Parlament pentru a le permite bucurestenilor sa se bucure de mai mult spatiu verde.

Reactia vine dupa ce Valeriu Zgonea a reluat aceasta idee, promovata si in trecut, spunand ca "acea suprafata de 4,5 hectare din fata Parlamentului, pe celebrul bulevard de pe vremea comunismului Victoria Socialismului, trebuie sa fie redata cetatenilor", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In replica, Razvan Sava si Ovidiu Raetchi, acesta din urma potential candidat al PNL la Primaria Sectorului 5, au salutat pozitia colegului social-democrat si i-au transmis un mesaj.

"Salutam o noua pozitie publica a domnului Zgonea pe acest subiect dupa o perioada mai ocupata si il anuntam ca exista deja un grup de lucru format din primarul Capitalei si parlamentarii care sustin aceasta idee. Suntem dispusi oricand - cat mai rapid, in cursul saptamanii viitoare - la o prima sedinta de lucru cu domnul Zgonea pe acest subiect. Vom asigura noi si invitarea reprezentantilor Guvernului la dezbateri. Il vom contacta pe domnul Zgonea la cabinet pentru fixarea zilei si vom anunta presa. Facem parte dintr-o generatie dinamica si credem ca lucrurile pot fi facute operativ", au declarat acestia, conform sursei citate.

In urma cu aproape trei ani, in iunie 2013, Valeriu Zgonea anunta, prin intermediul unei declaratii de presa sustinute in aer liber, ca o parte din gardul care inconjoara Palatul Parlamentului va fi daramata, iar trecatorii vor avea posibilitatea sa "fie mai aproape de cladirea impunatoare" construita de Nicolae Ceausescu.

Zgonea darama gardul de la Palatul Parlamentului

De asemenea, acesta preciza ca va fi organizat un concurs de proiecte pentru reamenajarea spatiului respectiv si ca "proiectele vor putea fi votate, dupa modelul Eurovision, pe site-ul Camerei Deputatilor, iar proiectul castigator va fi desemnat in urma deciziei unui juriu specializat".

C.B.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Zgonea Sava Raetchi zid parlament , #PSD