A fi sau a nu fi revocat de la Camera Deputatilor: Seful CCR vine cu lamuriri in cazul Zgonea

Duminica, 08 Mai 2016, ora 14:33
11874 citiri
A fi sau a nu fi revocat de la Camera Deputatilor: Seful CCR vine cu lamuriri in cazul Zgonea
Foto: Captura Digi 24

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, a lamurit daca grupul PSD il poate revoca pe Valeriu Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor, in conditiile in care acesta din urma nu mai este membru al partidului, fiind exclus saptamana trecuta.

Augustin Zegrean a comentat, in cadrul unui interviu acordat Digi24, problema revocarii presedintelui Camerei Deputatilor.

"Regulamentul Camerei Deputatilor spune ca doar grupul care l-a propus il poate revoca. Grupul care l-a propus...", a declarat seful Curtii Constitutionale.

Acesta a mentionat, in acest context, ca Regulamentul lasa deschisa posibilitatea ca presedinte al Camerei Deputatilor sa ajunga o persoana care nu apartine grupului care l-a propus pentru aceasta functie.

"Grupul poate sa propuna un membru din alt grup", a adaugat presedintele CCR.

Intrebat daca aceasta disputa ar putea ajunge pe masa Curtii Constitutionale, Zegrean a raspuns glumind: "Sper sa ajunga cand eu nu voi mai fi acolo". Augustin Zegrean mai are doua luni de mandat la sefia CCR.

Clarificarile lui Augustin Zegrean vin in contextul in care Valeriu Zgonea a reusit sa amane revocarea sa din functie, dorita de fostii colegi social-democrati, dupa ce a invocat o serie de prevederi din regulamentul Camerei.

Zgonea sustine ca PSD nu il mai poate demite pentru ca el a fost deja exclus din partid, deci nu mai este membru al singurului grup care il poate inlocui.

PSD, lasat in ofsaid de Zgonea: Cum incearca sa blocheze revocarea sa de la sefia Camerei Deputatilor

Zgonea nu renunta la sefia Camerei Deputatilor: Ma voi opune pana la capat acestui jihad antijustitie

Zgonea contesta excluderea din PSD: Sa ne uitam putin la legalitatea deciziei!

La randul lor, social-democratii l-au acuzat ca incearca sa se agate de functie prin tertipuri procedurale, "aruncand cu noroi si facand circ".

PSD, atac dur la Zgonea: Si-a pierdut complet decenta, face circ. Ponta: E al nimanui. Absurd generalizat!

#Zegrean revocare Zgonea, #revocare Zgonea PSD , #PSD