Zgonea, atac la Ponta si Dragnea: PSD e in criza - liderul inculpat, viceliderul condamnat

Joi, 16 Iulie 2015, ora 16:56
7819 citiri
Zgonea, atac la Ponta si Dragnea: PSD e in criza - liderul inculpat, viceliderul condamnat
Foto: Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a criticat fosta conducere a PSD - Victor Ponta si Liviu Dragnea -, aratand ca formatiunea este in criza, deoarece primul este inculpat, iar al doilea condamnat.

"Suntem intr-o situatie de criza, cu liderul inculpat si viceliderul condamnat", a spus Valeriu Zgonea, pentru agentia Associated Press, care il numeste "un vechi membru al PSD".

Victor Ponta, inculpat oficial in dosarul lui Sova - DNA i-a pus sechestru pe avere

Liderul Camerei Deputatilor a cerut o reforma profunda a partidului de guvernare, dupa ce premierul Victor Ponta a fost inculpat pentru coruptie si i s-a pus sechestru pe bunuri, o situatie in premiera in Romania, aminteste sursa citata.

"In Romania, sistemul este o reminiscenta a mentalitatii 'comuniste' care ne afecteaza credibilitatea. Avem nevoie de o schimbare de mentalitate, asta este ceea ce ne spune tanara generatie. Din pacate, partidele de opozitie sunt si mai putin reformate", a mai spus Zgonea.

Acesta a adaugat ca PSD are nevoie, pe langa reformele profunde, si de organizarea rapida a unui Congres, pentru alegerea unui nou presedinte. Associated Press noteaza ca presa din Romania l-a indicat pe Zgonea drept posibil candidat pentru aceasta functie.

Dragnea, dupa ce a fost incoltit de pesedisti: Furtuna intr-un pahar cu apa

Luni, Liviu Dragnea a spus ca, in privinta viitorului conducerii PSD, "CEx va hotari calea de urmat, Rovana Plumb este presedinte al Consiliului National".

"Am vazut in cateva comunicate ale unor colegi ca se vorbeste de ideea ca nu trebuie Congres. N-a cerut nimeni Congres. Le cer sa nu mai spuna ca nu vrea nimeni Congres, pentru ca nu vrea nimeni Congres. Cel mai rau lucru pentru partid ar fi sa se organizeze un Congres", a subliniat fostul presedinte executiv al PSD.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Agentia de presa sustine ca Victor Ponta a demisionat din fruntea PSD si aminteste ca a fost inculpat luni, fiind de altfel primul premier roman in functie care este inculpat.

Cum il poate convinge Iohannis pe Ponta sa plece din fruntea Guvernului: Nu e nicio problema (Video)

In plus, miercuri seara, Ponta a spus ca si-ar da demisia din functia de prim-ministru, daca urmatorul premier ar fi tot din cadrul coalitiei de guvernare. Asadar, ar trebui sa existe un acord politic semnat si de presedintele Klaus Iohannis.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Valeriu Zgonea critica Ponta, #Zgonea critica Dragnea, #Zgonea atac Ponta Dragnea, #Zgonea criza PSD , #PSD