Zgonea, trist dupa comentariile unor colegi: PSD nu e o victima a luptei anticoruptie

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 16:38
4295 citiri
Zgonea, trist dupa comentariile unor colegi: PSD nu e o victima a luptei anticoruptie
Foto: Facebook/Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, sustine ca "PSD nu este o victima a luptei anticoruptie, ci singurul partid care si-a asumat in mod real si ferm actiunile in acest sens", el aratand totodata ca "PSD poate deveni o victima a acelor colegi care inteleg sa critice o directie rationala si integra a partidului"

"Ne aflam intr-un moment in care se impune o analiza profunda si sincera, mai ales in conditiile in care, din cauza presiunii politice a momentului, se ignora voit o realitate evidenta. Detasandu-ne de circul politicianist...oare cine a propus si sprijinit actuala conducere a Parchetelor? In urma acestor decizii, oare ce partid a sangerat cel mai mult?

Ce partid a fost cel mai reformat in ceea ce priveste resursele umane? Cine a suferit cele mai puternice critici interne pentru aceste angajemente ferme? Astazi se vede foarte clar cine a fost cel mai determinat partid in ceea ce priveste statul de drept si lupta impotriva coruptiei si asta prin prisma rezultatelor concrete. Cine sa fie? PDL? Sau poate...PNL? care a parasit guvernarea USL acuzand chiar deciziile care au dus la aceste rezultate... ", a scris pe Facebook Valeriu Zgonea.

Prima reactie a Rovanei Plumb la atacul lui Zgonea: Sa nu ne cream singuri mai multe crize

Acesta a adaugat ca social-democratii, alaturi de partenerii lor politici, sunt "singurii" care si-au asumat si au "luptat ferm" pentru intarirea statului de drept.

"Judecand la rece, in pofida unui paradox generat de stereotipurile comunicationale care au tins sa asocieze PSD cu lipsa de reforma si coruptia, astazi ne aflam in fata unei evidente care este absolut imposibil de contestat. Noi - PSD, alaturi de partenerii nostri politici, suntem singurii care ne-am asumat si am luptat ferm pentru intarirea statului de drept! Am propus si sustinut profesionisti integri la conducerea institutiilor sistemului judiciar, care in aceasta perioada au dat proba independentei lor totale de orice interferenta politica", noteaza Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor continua spunand ca, "din aceste motive, vocile critice din partid, precum si cei care au incercat sa defecteze intern aceste masuri care au recredibilizat Romania in plan international se situeaza mult in afara unui bun simt national sau de partid".

Zgonea, atac la Ponta si Dragnea: PSD e in criza - liderul inculpat, viceliderul condamnat

"Comportamentul comunistoid este cel al asumarii jumatatilor de masura si anume: 'Statul de drept este bun pana la interesul de grup sau personal', acest tip de judecata fiind de natura sa compromita masurile esentiale luate de noi ca partid in aceasta perioada", adauga social-democratul.

"Comentariile unor colegi cred ca nu justifica un raspuns, ci doar ma umplu de tristete. PSD nu este o victima a luptei anticoruptie, ci este singurul partid care si-a asumat in mod real si ferm - cu costuri interne enorme, dar si cu rezultate pe masura, toate actiunile in acest sens. Asta in ciuda unor persoane care reusesc, prin comentariile lor iresponsabile si justificate de interese personale, sa alimenteze stereotipuri de comunicare false si sa legitimeze etichete legate de un partid care a reformat Romania. PSD poate deveni o victima a acelor colegi care inteleg sa critice o directie rationala si integra a partidului!", conchide Zgonea.

Lupta pe sefia PSD

Zgonea, atac la Ponta si Dragnea: PSD e in criza - liderul inculpat, viceliderul condamnat

Mesajul acestuia vine in contextul in care PSD pare scindat intre sustinatorii Rovanei Plumb - care este de altfel si presedinte interimar - si cei ai lui Liviu Dragnea, care a declarat ca isi doreste sefia partidului si a acuzat, in mai multe randuri, ca in statutul PSD nu exista functia de presedinte interimar.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a criticat fosta conducere a PSD - Victor Ponta si Liviu Dragnea -, aratand ca formatiunea este in criza, deoarece primul este inculpat, iar al doilea condamnat.

D.R.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Valeriu Zgonea scandal PSD, #Valeriu Zgonea PSD anticoruptie, #lupta sefie PSD , #PSD