Zgonea: Victoria PSD era previzibila. PNL a gresit ca a rupt USL

Luni, 06 Iunie 2016, ora 12:08
2676 citiri
Zgonea: Victoria PSD era previzibila. PNL a gresit ca a rupt USL
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, s-a aratat incantat de victoria "previzibila" obtinuta de PSD la alegerile locale, explicand ca liberalii au gresit cand au rupt USL. In urma cu o luna, dupa condamnarea lui Liviu Dragnea, Zgonea declara ca PSD se indreapta spre prapastie.

Intrebat de jurnalistii de la Stiri pe Surse cum i se pare rezultatul obtinut de PNL la alegeri, Valeriu Zgonea a raspuns: "Previzibil".

"Eu am spus ca PSD va lua intre 35-37%, iar PNL nu va atinge 30%. E o chestie previzibila. E vorba de organizarea fiecarui partid, mobilizarea, gestiunea din ultimii 4 ani de zile. S-a demonstrat foarte clar care a fost partea buna a USL si unde s-a gresit.

Fractura, plecarea PNL din USL, nu a fost de bun augur. (...) PSD intotdeauna a fost o forta in administratia locala. Dar sa stiti ca intotdeauna este foarte dificil sa gestionezi victoria", a adaugat Zgonea, reamintind ca PSD va trebui sa poarte negocieri pentru majoritatile din consiliile judetene.

Presedintele Camerei Deputatilor s-a ferit sa critice faptul ca au castigat mai multi primari cu probleme penale, spunand ca, pe de o parte, nu a facut el "selectia de resurse umane", iar, pe de alta parte, "oferta celorlalti a fost foarte slaba", iar alegatorii au votat "potrivit propriei constiinte".

"Pentru Bucuresti este un rezultat exceptional. PSD nu a castigat niciodata toate sectoarele si primarul general. Ma bucur foarte mult", a mai declarat Zgonea.

Pe de alta parte, acesta s-a ferit sa dea un pronostic legat de schimbarea sa din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, anuntata de PSD pentru aceasta saptamana.

"Eu nu sunt proprietar pe functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Am spus-o din 26 aprilie. In momentul in care toate procedurile sunt absolut regulamentare, corecte, legale, fara nicio problema, functia nu-mi apartine si nu m-am nascut cu ea", a declarat Zgonea.

In urma cu mai bine de o luna, dupa ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul, Valeriu Zgonea i-a cerut acestuia demisia, spunand ca "PSD se indreapta cu pasi repezi si cu ochii inchisi catre prapastie".

Pentru atitudinea sa, Valeriu Zgonea a fost exclus din partid si urmeaza sa fie schimbat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Rezultatele provizorii la alegerile locale arata ca PSD ia 42,9% din voturile pentru primari, iar in Bucuresti castiga in premiera si Primaria Capitalei, si toate primariile de sector.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Zgonea rezultate PSD alegeri locale, #Zgonea schimbat presedinte Camera Deputatilor , #PSD