Zgonea: De anul viitor, dezbaterile parlamentare vor fi transmise pe TVR News

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 21:35
1438 citiri
Zgonea: De anul viitor, dezbaterile parlamentare vor fi transmise pe TVR News

Valeriu Zgonea a anuntat, luni, ca dezbaterile in plenul Senatului si Camerelor Deputatilor vor fi preluate si transmise incepand de anul viitor de TVR News.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca exista deja un acord cu Televiziunea Romana in acest sens, ca urmare a unei directive europene ce obliga ca lucrarile parlamentare sa fie publice, transmite Mediafax.

"Nu am cheltuit bani, pentru ca avem resurse financiare alocate in anii trecuti, avem un acord cu TVR si TVR este dispusa sa ne preia pe noi si Senatul pe TVR News, lucram astfel incat de anul viitor sa facem un lucru normal in tarile europene", a declarat Valeriu Zgonea, subliniind ca nu au fost si ca nu va fi cheltuit niciun ban pentru acest proiect.

Sedintele de plen ale Camerei Deputatilor, transmise live la Televiziunea Romana

Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca transmiterea acestor dezbateri este necesara deoarece "parlamentarii sunt la dispozitia tuturor cetatenilor, care trebuie sa vada pe fiecare parlamentar cate luari de cuvant are, ce opinii are si cum voteaza".

Totodata, Zgonea a spus ca nu vor fi angajati nici reporteri sau prezentatori, deoarece inregistrarile facute de camerele video vor fi doar transmise de postul de televiziune, in direct sau in reluare, fara relatari de la fata locului. Mai mult, presedintele Camerei Deputatilor a spus ca exista camere video cumparate inca din 2004 pentru acest proiect.

#Valeriu Zgonea televiziune Parlament, #Zgonea TVR News Parlament, #dezbateri Parlament transmite TVR , #stiri Valeriu Zgonea